Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z okresu

Bruntál - známého měl postřelit 

Krádež hliníkových plechů

V době od 17. do 18. 6. 2019 v obci Dvorce vnikl prozatím neznámý pachatel na pozemek sběrných surovin. Odcizil čtyři hromady hliníkových plechů o hmotnosti cca 200 kg. Způsobená škoda činí 4 tisíce korun. 

Nezletilý cyklista se střetl s autem

Dne 18. 6. 2019 v 16:05 hodin v obci Úvalno 9letý chlapec jel po účelové komunikaci na jízdním kole bez dohledu osoby starší 15 let a při vjíždění na hlavní silnici nedal přednost v jízdě vozidlu Toyota Hilux. Došlo ke střetu a chlapec přeletěl přes kapotu vozidla a dopadl na silnici. Utrpěl zranění, pro která byl transportován do nemocnice.  Chlapec měl na hlavě ochrannou přilbu. Další okolnosti nehody řeší bruntálští dopravní policisté.

Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a nedovolené ozbrojování

Policejní komisař oddělení obecné kriminality Krnov zahájil v těchto dnech trestní stíhání 20letého muže z přečinů nedovoleného ozbrojování a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Je mu kladeno za vinu, že od měsíce ledna do 5. 5. 2019, aniž by byl držitelem zbrojního průkazu, měl neoprávněně v držení jednorannou malorážkovou pušku. Zbraň nalezl při úklidu půdy rodinného domu. Následně dne 5. 5. 2019 v objektu rybníku v obci na Albrechticku, kde si chtěli obviněný s poškozeným ze zbraně zastřílet, měl obviněný zachytit kapsou kalhot o spoušť nabité malorážkové pušky, kterou nesl v ruce. Došlo k výstřelu, který zasáhl jeho známého do zad.  Poškozený utrpěl zranění, pro která musel být převezen do nemocnice v Ostravě, kde byl následně operován. Před přivoláním policistů a zdravotníků měl obviněný zbraň uschovat. Policistům měli nejprve tvrdit, že došlo k postřelení neznámým myslivcem, protože nechtěli mít z celé události problémy. Policisté však při prověřování zjistili, že se uvedené skutečnosti nezakládají na pravdě. Obviněný se po předložení zjištěných informací policistům ke svému jednání doznal a také ukázal, kde uschoval zbraň. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let.  

por. Bc. Pavla Jiroušková

20. 6. 2019

Odkazy do noveho okna

uschovaná zbraň

uschovaná zbraň 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem