Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z okresu

Bruntál - u nádraží uzamčené elektrokolo nezůstalo a jiné.. 

Vloupání do nádražní budovy objasněno

Krnovští kriminalisté objasnili vloupání do nádražní budovy a v těchto dnech obvinili 58letého muže z přečinu krádeže. Je mu kladeno za vinu, že v době od 19. do 20. 7. 2017 v Krnově na ulici Nádražní vnikl do šaten nádražní budovy. Zde měl odcizit aku nářadí v hodnotě 12 tisíc korun. Muž se policistům ke svému protiprávnímu jednání doznal a nářadí vydal. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do výše dvou let.

Zboží si schoval bez placení do batohu

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili bruntálští policisté podezření 23letému muži z přečinu krádeže. Podezřelý měl dne 2. 9. 2017 v obchodním domě na ulici Cihelní odcizit z regálu šest čokolád, uzenou plec a kosmetiku v celkové hodnotě 400 korun. Zboží si měl uschovat do batohu, projít bez zaplacení pokladní zónou, kde ho zastavila obsluha prodejny. Muž se svého jednání dopustil i přes skutečnost, že byl v posledních třech letech opakovaně odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do výše tří let.

Elektrokolo u nádraží nezůstalo

V Krnově na ulici Hlubčická od 19:30 hodin dne 12. 9. 2017 do 7:00 hodin 13. 9. 2017 odcizil prozatím neznámý pachatel dámské elektrokolo zn. Leader foxc Ferrara Lady, které si majitelka uzamkla zámkem ke stojanu u budovy nádraží. Způsobená škoda činí 15 tisíc korun.

Převozy na záchytku

V Krnově v parku na ulici Náměstí Míru ve čtvrtek 14. 9. 2017 pokřikoval muž na kolemjdoucí. Přivolaní policisté muže ztotožnili, jednalo se o 59letého muže z Kolína a naměřili mu v dechu přes 3 promile. Podnapilý muž nebyl schopen chůze, vrávoral a svým jednáním ohrožoval svůj života, tak byl zajištěn. Po lékařském vyšetření eskortovali policisté muže na záchytnou stanici k vystřízlivění. Jeho přestupkové jednání bude předáno správnímu orgánu k projednání.

V Bruntále na ulici U Rybníka v panelovém domě v době od 13. do 14. 9. 2017 obtěžoval 27letý muž svou bývalou přítelkyni tím, že bouchal na dveře bytu a domáhal se opakovaně vstupu. Po vpuštění do bytu měl ženu vulgárně urážet a udeřit jí do obličeje. Muž nereagoval na výzvy přivolaných policistů, tak byl zajištěn. Dechová zkouška vykázala hodnoty přes 2 promile a střízlivěl na záchytné stanici v Opavě. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

15. 9. 2017

vytisknout  e-mailem