Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z okresu

Bruntál - vykradené chatky, ukradené kolo, zakrvácený muž a jiné.... 

Vloupání do rekreačních objektů

Krnovští policisté prověřují dva případy vloupání do zahradních chatek.

V době od 28. do 29. 9. 2017 rozbil pachatel okno zahradní chatky v kolonii Úsvit v Krnově. Vnikl dovnitř a odcizil plotýnkový vařič i s tlakovou nádobou. Způsobená škoda činí 800 korun.

Další případ vloupání do zahradní chatky prověřují policisté v zahrádkářské kolonii Opavice v Krnově. Pachatel poškodil v době od 28. do 29. 9. 2017 dveře a vnikl do chatky, kterou prohledal. Odcizil vše, co se dalo – nářadí, vařič, nádobí, nože, mycí prostředky a jiné. Způsobená škoda přesáhla 13 tisíc korun.

V souvislosti s těmito případy nabádáme majitele, kteří si pomalu připravují rekreační a zahradní objekty k zazimování, aby v chatkách nenechávali cenné věci. Při pobytu na chatě si všímali pohybu neznámých osob a aut. I případné svědectví je důležité pro práci policistů. Při podezření z vykradení zásadně nevstupovali do objektu, neuklízeli po zlodějích a věc oznámili neprodleně policii.

Drzý pachatel

Nemilé překvapení čekalo na majitele bytu na ulici Dlouhá v Bruntále. Ze spánku je vyrušil pachatel, který v bytě kradl.

V nočních hodinách dne 1. 10. 2017 vnikl prozatím neznámý pachatel do bytu v panelovém domě na ulici Dlouhá, kde spali obyvatelé. Z bytu odcizil různý alkohol, hotovost 4 tisíce korun, mobilní telefon, řetízek a tašku s doklady majitele bytu. Při činu byl vyrušen majitelkou a z bytu i s lupem utekl. Způsobená škoda je kolem 8 tisíc korun.

Nezajištěné kolo na chodbě domu nezůstalo

V době od 20:00 hodin dne 28. 9. do 02:00 hodin dne 29. 9. 2017 došlo ke krádeži jízdního kola z chodby panelového domu v obci Lichnov. Majitel si jízdní kolo Superior nijak nezajistil, nechal ho na chodbě domu a po návratu ho již na místě odložení nenašel. Způsobená škoda činí 13 tisíc korun.

Batoh zapomněl v taxíku

Přečin zatajení nálezu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku prověřují bruntálští policisté od neděle 1. 10. 2017, když přišel poškozený věc oznámit. K činu došlo dne 26. 9. 2017 kolem 22:00 hodin, když si majitel v Bruntále na ulici Pionýrská na zadním sedadle vozidla taxislužby zapomněl batoh. V něm měl mobilní telefon, peněženku s hotovostí 4 tisíc korun, platební kartou a doklady. Nálezce věci nevrátil a ponechal si je. Pachateli hrozí za výše uvedené přečiny trest odnětí svobody do výše dvou let.

Zakrvácený muž

V sobotu 30. 9. 2017 byli bruntálští policisté přivoláni na požádání zdravotníků do Horního Benešova – Luhy, kam přišel neznámý zakrvácený muž k domu místního obyvatele a chtěl se zde umýt. Po příjezdu na místo policistům 54letý zraněný muž, který byl na zdravotníky agresivní, sdělil, že je poraněn z lesa, kde pod vlivem alkoholu sekal dřevo. Sekera se mu odrazila od polena stromu, udeřila jej do hlavy a od větví stromu byl poškrábán na rukou. Dechová zkouška vykázala hodnoty přesahující 2 promile. Zdravotníci muže odvezli k ošetření do nemocnice, ze které volali opět policisty, kteří následně asistovali při převozu muže na záchytnou stanici do Opavy.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

2. 10. 2017

vytisknout  e-mailem