Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku ze dne 6.1.2014

Opava - Tragická dopravní nehoda chodkyně s osobním automobilem v Opavě a další...(7 případů) 

 

Poškození veřejného osvětlení na ulici Úzké v Hlučíně

Dne 6.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 31.12.2013 v době mezi 07:00 hod. a 20:30 hod. za budovou autobusového nádraží na ulici Úzké v Hlučíně úmyslně poškodil ulomením sloup veřejného osvětlení, čímž způsobil poškozené organizaci Město Hlučín celkovou škodu ve výši 20.000,- Kč.


Kontrola řidičky osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 6.1.2014 v době kolem 01:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Myslivcové v Opavě řidičku osobního motorového vozidla značky Renault Mégane, a to ženu ročníku narození 1991 z Opavy. Při silniční kontrole byla u této ženy provedena orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jejím těle však vyzněl pozitivně, a to na návykovou látku Amphetamin. Dvaadvacetiletá řidička se na výzvu ze strany zakročujících policistů bezdůvodně odmítla podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči), dalším šetřením a lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že výše jmenovaná žena není držitelkou řidičského průkazu pro danou podskupinu motorových vozidel a vše je nadále v šetření.


Odcizení bionafty z autobusu v obci Kyjovice

V blíže neustanovené době od 09:30 hod. dne 5.1.2014 do 04:30 hod. dne 6.1.2014 neznámý pachatel spáchal v obci Kyjovice přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení víčka palivové nádrže odcizil ze zde zaparkovaného autobusu značky Karosa 100 litrů bionafty v hodnotě 3.300,- Kč, přičemž škoda na víčku nádrže činí 1.000,- Kč. Poškozené společnosti Arriva Morava a.s. Ostrava tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.300,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do kolárny v panelovém domě na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách

Neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že v přesně nezjištěné době od konce měsíce prosince roku 2013 do 18:00 hod. dne 5.1.2014 vnikl po vypáčení zámku dveří do společné sklepní místnosti, jenž slouží jako kolárna, kterou prohledal, nic zde však neodcizil. Poškozením zámku dveří způsobil organizaci Společenství vlastníků bytových jednotek škodu ve výši 674,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení věcí z nezajištěného automobilu na ulici Přerovecké v obci Suché Lazce

Dne 6.1.2014 v době mezi 03:50 hod. a 04:00 hod. neznámý pachatel spáchal ve dvoře místní prodejny na ulici Přerovecké v Opavě, městské části Suché Lazce přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že ze zde odstaveného a neuzamčeného osobního motorového vozidla značky Škoda Roomster odcizil volně odloženou pánskou koženkovou peněženku černé barvy s finanční částkou na hotovosti 360,- Kč, s platební kartou a s různými osobními doklady, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1962 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 660,- Kč. Dále byla z automobilu odcizena koženková složka černé barvy s firemním razítkem, čímž byla poškozené soukromé společnosti z Prahy způsobena škoda ve výši 800,- Kč. Celková škoda tak činí 1.460,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do osobního automobilu u budovy Základní školy v obci Melč

Neznámý pachatel spáchal před budovou Základní školy v obci Melč přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v době mezi 06:15 hod. a 06:20 hod. dne 6.1.2014 vnikl po rozbití skleněné výplně předních dveří se škodou ve výši 3.000,- Kč do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Fiat Stilo, odkud odcizil dámskou koženkovou kabelku vínově červené barvy, ve které byla dámská koženková peněženka hnědé barvy s finanční částkou na hotovosti 600,- Kč, dále byl v kabelce mobilní telefon značky Huawei, platební karta, různé osobní doklady, černé látkové rukavice a červený kartáčový hřeben, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1982 z Melče způsobena škoda 5.150,- Kč. Celková škoda tak činí 8.150,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Tragická dopravní nehoda chodkyně s osobním automobilem na ulici Těšínské v Opavě

Dne 6.1.2014 policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil úkony trestního řízení, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v době kolem 06:30 hod. dne 6.1.2014 mohl být mužem ročníku narození 1988 z Velkých Heraltic spáchán na ulici Těšínské v Opavě přečin „Usmrcení z nedbalosti“ tím, že na čtyřproudové silnici řídil své osobní motorové vozidlo tovární značky Opel ve směru jízdy z centra města na Opavu-Komárov, kdy v prostoru autobusových zastávek naproti Nákupního centra Silesia Tesco jel v levém jízdním pruhu a v tomto prostoru došlo ke střetu mezi levou přední části automobilu Opel a tělem chodkyně (ženy ročníku narození 1952 z Háje ve Slezsku), která vozovku přecházela z pohledu řidiče zleva doprava, tedy k objektu Tesca, a to mimo vyznačený přechod pro chodce. Po střetu bylo tělo chodkyně odhozeno na vyznačený přechod pro chodce, vůz Opel po střetu dostal smyk a přední části narazil do dopravní značky a následně do světelného signalizačního zařízení (semaforu). Při dopravní nehodě došlo k usmrcení chodkyně, která byla převezena do Ústavu soudního lékařství Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Hmotná škoda na dopravní značce činí 5.000,- Kč, škoda na světelném signalizačním zařízení byla vyčíslena na částku ve výši 50.000,- Kč a na osobním automobilu vznikla škoda ve výši 40.000,- Kč. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger vyzněla u pětadvacetiletého řidiče negativně, test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykové látky Amphetamin a Cannabis. Proto byl u tohoto muže proveden odběr biologického materiálu (krve a moči) a vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem