Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 9.4.2010

Opava - Zranění studenta v areálu Mendelova gymnázia a další...(12 případů) 

 

Vloupání do motorového vozidla na ulici Celní v Hlučíně

Dne 8.4.2010 v době mezi 19:00 hod. a 19:30 hod. neznámý pachatel po vypáčení zámku předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, které bylo zaparkováno v prostoru parkoviště před hlavní branou Sportovně-rekreačního areálu a restaurace Čochtan na ulici Celní v Hlučíně, z něhož odcizil dámskou hnědou koženou příruční brašnu v hodnotě 2.000,- Kč, ve které se nacházely sluneční brýle v hodnotě 400,- Kč, mobilní telefon značky LG černé barvy v hodnotě 3.000,- Kč, hnědá kožená peněženka v hodnotě 1.000,- Kč s finanční částkou na hotovosti 500,- Kč, s ISIC studentskou kartou s kreditem 1.000,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou, čímž vznikla poškozené ženě ročníku narození 1989 z Vřesiny škoda v celkové výši 7.900,- Kč. Poškozením zámku dveří vozidla pak vznikla škoda ve výši 2.000,- Kč majiteli automobilu, muži ročníku narození 1962 z Vřesiny. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně pro přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku“.


Vloupání do motorových vozidel v Opavě, městských částech Komárov a Suché Lazce

V přesně neustanovené době od 18:30 hod. dne 8.4.2010 do 05:45 hod. dne 9.4.2010 neznámý pachatel spáchal přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia Combi, které bylo zaparkováno u jednoho z panelových domů na ulici Podvihovské v Opavě, městské části Komárov, ze kterého odcizil autorádio s přehrávačem audiokazet značky Panasonic černé barvy v hodnotě 1.500,- Kč a na zařízení automobilu způsobil škodu ve výši 1.500,- Kč, vše ke škodě ženy ročníku narození 1980 z Opavy-Komárova. Z tohoto vozidla dále došlo k odcizení peněženky zelené barvy v hodnotě 100,- Kč, ve které se nacházely různé osobní doklady, doklady k motorovým vozidlům a čipová karta pro vstup do podniku Akza Nobel Komárov, vše na jméno poškozeného muže ročníku narození 1982 z Opavy-Komárova. Dále neznámý pachatel ve stejné době po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia Combi, jenž bylo zaparkováno u jednoho z rodinných domů na ulici Na Pískovně v obci Suché Lazce, ze kterého odcizil autorádio s přehrávačem MP3 disků značky Panasonic černé barvy v hodnotě 4.000,- Kč a na zařízení vozidla způsobil škodu ve výši 7.000,- Kč, vše ke škodě muže ročníku narození 1980 z Opavy-Suchých Lazců. Celková škoda tak činí 14.100,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do prodejny v obci Nové Sedlice

V blíže neupřesněné době od 21:00 hod. dne 8.4.2010 do 06:30 hod. dne 9.4.2010 neznámý pachatel po odstranění skleněné výplně dveří vnikl do prodejny potravin na ulici Opavské v obci Nové Sedlice, ze které odcizil peněžní pokladní šuplík v hodnotě 3.600,- Kč, ve kterém byly mince v celkové částce 200,- Kč, kdy poškozením dveří vznikla škoda ve výši 100,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1958 z Nových Sedlic tak vznikla celková škoda ve výši 3.900,- Kč. Vzhledem k tomu, že prodejna se nachází v přízemí rodinného domu, policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích případ nešetří pouze jako přečin „Krádež“, ale rovněž jako přečin „Porušování domovní svobody“.


Odcizení peněženky v trolejbusu MHD Opava

Dne 9.4.2010 v době od 06:50 hod. do 07:00 hod. neznámý pachatel spáchal v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v průběhu jízdy trolejbusem MHD linky číslo 206 ze zastávky Vaníčkova na ulici Bíloveckou v Opavě využil nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1923 z Opavy a z boční kapsy bundy, kterou měl na sobě, mu odcizil pánskou koženou peněženku hnědé barvy s finanční částkou na hotovosti ve výši 1.000,- Kč, s různými osobními doklady, s průkazkou MHD a s platební kartou, čímž mu byla způsobena celková škoda ve výši 1.300,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Objasnění případu odcizeného kočárku na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách

Dne 9.4.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1978 z Kravař, neboť tento v brzkých ranních hodinách dne 9.4.2010 odcizil z chodby v 7. patře jednoho z panelových domů na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách volně odstavený dětský kočárek značky Quinny Zapp růžové barvy v hodnotě 4.000,- Kč a dětskou deku černé barvy s obrázkem tygra v hodnotě 300,- Kč, vše ke škodě muže ročníku narození 1959 z Opavy-Kateřinek. Případ byl objasněn opavskými policisty, kteří v době kolem 07:15 hod. téhož dne kontrolovali výše uvedeného jednatřicetiletého muže i s odcizeným kočárkem na ulici Resslovo nábřeží v Opavě. Následným šetřením bylo dále zjištěno, že u muže se jedná o recidivu, poněvadž se protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Opavě z května 2009 a byl mu uložen trest odnětí svobody nepodmíněně v délce trvání 10 měsíců, s výkonem trestu k lednu letošního roku.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Rohov

Dne 9.4.2010 v 10:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1948 z Hněvošic, že před chvíli nalezl na poli v katastru obce Rohov, a to poblíže vodárny u hraničního přechodu Rohov-Sciborzice Wielkie předmět, který připomíná munici pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích a dělostřeleckou minu ráže 82 mm si následně převzal a k zneškodnění odvezl policejní pyrotechnik Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v obci Háj ve Slezsku-Smolkov

Dne 9.4.2010 ve 12:00 hod. bylo hlučínským policistům telefonicky oznámeno, že došlo k nálezu předmětu, jenž připomíná munici pocházející z období 2. světové války. Nález oznámil muž, který byl na procházce v lesním porostu u zadní brány vojenského objektu na katastru obce Háj ve Slezsku, část Smolkov. Policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně místo zajistili do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, z pracoviště ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k odbornému zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 82 mm.


Zranění studenta ve dvoře opavského Mendelova gymnázia

Dne 9.4.2010 v době kolem 14:00 hod. se mladík ročníku narození 1992 z Opavy nacházel v době již mimo vyučování společně se svými kamarády na dvoře v areálu Mendelova gymnázia na ulici Komenského v Opavě, kdy do prázdné plastové láhve o objemu 1,5 litrů nasypal do výšky 3 až 5-ti cm suchý led a tuto láhev naplnil 5 cm pod horní okraj vodou. Poté tuto láhev uzavřel děrovaným víčkem a položil ji na zem. Vlivem vzniklého mrazivého prostředí však došlo v láhvi k zamrznutí děr ve víčku, a když shora jmenovaný sedmnáctiletý student opětovně láhev uchytil do pravé ruky, tak tato vlivem tlaku vybuchla, roztrhla se a způsobila mu zranění, a to roztržení pravé ruky mezi palcem a ukazováčkem s nutností lékařského ošetřením v sanitním vozidle RZS Opava na místě události a s následným převozem na traumatologii Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Doba léčení podle ošetřujícího personálu zjevně přesáhne dobu 7 dní. Ke zranění dalších zúčastněných osob nedošlo, rovněž tak nedošlo ke škodě na majetku. Případ je nadále v šetření ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do rodinného domu na ulici Výstavní v obci Děhylov

Dne 9.4.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 15:15 hod. dne 9.4.2010 vnikl přes otevřené nezajištěné okno ve výšce 2,8 metrů nad venkovním terénem do jednoho z rodinných domů na ulici Výstavní v obci Děhylov, kdy z místnosti ložnice odcizil starožitnou dřevěnou šperkovnici tmavě hnědé barvy potaženou kůží, ve které byly šperky ze žlutého kovu (dámský prsten velikosti 52-53 zdobený červenými růžičkami s diamantem průsvitné barvy uprostřed starý 30-40 let, dámský prsten velikosti 52-53 s třemi bílými kamínky safíru, náušnice na šroubek ve tvaru delfínka, náušnice ve tvaru kroužku s třemi bílými kamínky zirkonu a zlomkový žlutý kov) v hodnotě 9.300,- Kč a dále různá bižuterie z bílého kovu přesně nezjištěného množství ani popisu v hodnotě 1.000,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1971 z Děhylova tak vznikla celková škoda ve výši 10.300,- Kč.


Odcizení volně odložené tašky z nákupního vozíku v supermarketu Kaufland na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách

Dne 9.4.2010 v době kolem 18:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku“ tím, že v prostorách supermarketu Kaufland odcizil z nákupního vozíku, který měl poškozený muž ročníku narození 1958 z Ostravy při sobě, jeho volně odloženou příruční koženou tašku hnědé barvy, ve které se nacházel mobilní telefon značky Sony Ericsson K 750i černé barvy, mobilní telefon značky Nokia stříbrné barvy, hnědá kožená peněženka s finanční částkou na hotovosti ve výši 3.500,- Kč, s různými osobními doklady, s doklady od motorového vozidla a s platební kartou, čímž byla výše uvedenému muži způsobena celková škoda ve výši 7.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 9.4.2010 došlo v okrese Opava celkem ke třem nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce, kdy škoda na majetku v souvislosti s touto nehodovostí byla vyčíslena na částku 51.000,- Kč.


Vloupání do rekreační chaty na katastru obce Jakartovice, část Deštné

V blíže neupřesněné době od 13:00 hod. dne 5.4.2010 do 17:30 hod. dne 9.4.2010 neznámý pachatel spáchal na katastru obce Jakartovice, část Deštné přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení vstupních dveří vnikl do rekreační chaty muže ročníku narození 1959 z Opavy, která se nachází v chatovišti zvaném Nad Hřištěm, kterou prohledal, kdy ze samotné chaty a ze sklepních prostor odcizil motorovou kosu červené barvy, elektrickou vrtačku značky Black Decker červené barvy a kompletní motor pískové filtrace k bazénu, čímž byla výše uvedenému majiteli chaty způsobena celková škoda na zařízení ve výši 2.070,- Kč a na odcizených věcech pak škoda ve výši 13.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem