Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 8.6.2010

Opava - Napadení při soudní exekuci v bytě a další...(6 případů) 

 

Dopravní nehoda řidiče motorového vozidla s následným odejetím v Opavě

Dne 8.6.2010 v době kolem 14:30 hod. řídil muž ročníku narození 1967 z Litultovic osobní motorové vozidlo značky Renault Megane Scenic, a to po ulici Olomoucké v Opavě, kdy před tak zvanou klášterní lékárnou zajížděl do řady zaparkovaných vozidel. Při tomto parkování narazil pravým zadním rohem svého automobilu do levého předního rohu zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, jenž je majetkem ženy ročníku narození 1980 z Opavy. Po střetu výše uvedený muž z místa nehody ujel a byl vypátrán na základě sdělení svědka celé události, který zanechal za čelním sklem automobilu Škoda Fábia lístek s registrační značkou automobilu viníka. Poškozená žena případ oznámila policistům skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě. Třiačtyřicetiletý muž se při prošetřování k dopravní nehodě přiznal, kontaktován však byl až ve večerních hodinách téhož dne, kdy bylo u něj provedeno nutné odborné měření dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivním výsledkem a s naměřenými hodnotami 0,12 promile, 0,15 promile a 0,16 promile alkoholu v jeho dechu. Shora jmenovaný muž policistům uvedl, že v době dopravní nehody nebyl pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek, alkohol požil až po návratu z práce domů, a to v době od 18:30 hod. do 21:00 hod. Proč z místa dopravní nehody ujel a případ nenahlásil je předmětem dalšího šetření, rovněž tak se bude zkoumat, zda-li nehoda nebyla zaviněna i jeho předchozí podnapilostí. Ke zranění osob nedošlo, celková škoda na havarovaných vozidlech byla vyčíslena na částku 11.000,- Kč a případ je nadále v šetření.


Vyhrožování při soudní exekuci ve Vítkově

Dne 8.6.2010 policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření muži ročníku narození 1976 z Bruntálska, a to ve věci přečinu „Nebezpečné vyhrožování“, kterého se dopustil tím, že dne 8.6.2010 v době kolem 09:00 hod. v jednom z bytů v panelovém domě na ulici Budišovské ve Vítkově, při úkonech dvou exekučních zaměstnanců, těmto s mačetou drženou v napřažené zvednuté ruce nad hlavou vyhrožoval, že mají odejít z bytu, kdy při tom kráčel proti nim a vznikla zde důvodná obava, že je fyzicky napadne. Čtyřiatřicetiletý muž ve svém protiprávním jednání pokračoval do doby, než byl zastaven svou matkou, ženou ročníku narození 1948 z Vítkova a svými dvěma bratry, oba ročníků narození 1976 z Vítkova. Pracovníci exekutivy, jenž jsou ročníků narození 1980 a 1980 z Přerova byli pověřeni k úkonům exekuce soudním exekutorem z exekutorského úřadu v Přerově na základě rozhodnutí ostravského okresního soudu z března 2009. K fyzickému napadení a ke zranění zúčastněných osob nedošlo vzhledem k časnému zásahu shora uvedených rodinných příslušníků. Případ je nadále v šetření.


Odcizení jízdního kola před budovou Úřadu práce v Opavě

Dne 8.6.2010 v době mezi 11:00 hod. a 11:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Bochenkové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že z kovového stojanu na jízdní kola před budovou Úřadu práce odcizil uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Sundance černošedé barvy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1980 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 8.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

Vloupání do motorového vozidla v obci Hrabyně

Dne 8.6.2010 v době od 13:20 hod. do 13:40 hod. neznámý pachatel spáchal v obci Hrabyně přečin „Krádež“ tím, že na parkovišti u restaurace Hrabyňka vnikl po vypáčení zámku předních dveří do zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla značky Peugeot Boxer, kdy prohledal kabinu řidiče a odcizil autorádio značky Sencor v hodnotě 3.000,- Kč, autonavigaci značky TomTom v hodnotě 3.000,- Kč a z přihrádky před sedadlem spolujezdce odcizil kožené pouzdro s finanční částkou na hotovosti ve výši 14.000,- Kč a s doklady od vozidla. Na zámku dveří automobilu způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč. Poškozené firmě REC 21 V.O.S Ostrava tak byla způsobena celková škoda ve výši 22.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 8.6.2010 v 19:00 hod. byl policejní hlídkou z hlučínského obvodního oddělení PČR zajištěn poblíž budovy Polikliniky na ulici ČSA v Hlučíně muž ročníku narození 1971 z Hlučína, který v silně podnapilém stavu ležel na zemi, nebyl schopen chůze ani komunikace, bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích osob. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Pro svou silnou podnapilost nebyl osmatřicetiletý muž rovněž schopen dechové zkoušky. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 8.6.2010 došlo v okrese Opava ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na havarovaných vozidlech byla vyčíslena na částku ve výši 20.000,- Kč.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem