Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.11.2010

Opava - Podvod na hracím automatu a další události (6 případů) 

Vloupání do restaurace na ulici Jánské v Opavě
Činu se dopustil neznámý pachatel 5.listopadu v době od jednadvacáté do dvaadvacáté hodiny v Opavě na ulici Jánské. Vypáčil okno, které se nachází ve vestibulu Českých Drah, stanice Opava – Východ, a následně vnikl do samotné restaurace a jídelny. Odtud, z prostoru za barem, z uzamčené skříňky odcizil cigarety v celkové hodnotě 4.165,- Kč a finanční hotovost 2.235,- Kč, vše ke škodě osmatřicetiletého muže z Opavy. Na zařízení pachatel škodu nezpůsobil.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.


 
Podnapilý řidič v Hlučíně
Hlučínští policisté provedli 6.listopadu kolem půl šesté ráno v Hlučíně, části Darkovičkách na ulici Vřesinské silniční kontrolu osobního automobilu Renault Megane. Vozidlo řídil šestadvacetiletý muž z Hlučínska, který se na výzvu policisty podrobil odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem. S odstupem pěti minut byly jmenovanému postupně naměřeny hodnoty 0,84 a 0,75 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič se policistům doznal k požití dvou půllitrových dvanáctistupňových piv. S naměřenou hodnotou souhlasil a odborné lékařské vyšetření nežádal. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu s vozidlem.
Věc šetří hlučínští policisté jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Peněženku odcizil z bundy cestujícího ve vlaku Elefant City
Činu se dopustil neznámý pachatel 5.listopadu v době od 20:35 hod. do 20:50 hod. ve vlaku Elefant City v průběhu jízdy z Opavy do Kravař. Z vnitřní zapnuté kapsy bundy, kterou měl sedmapadesátiletý muž pověšenou na věšáku vedle sedadla, mu odcizil černou pánskou koženou peněženku v hodnotě 200,- Kč. Poškozený muž měl v peněžence své osobní doklady, finanční hotovost 4.000,- Kč, předplacenou permanentku sauny Hlučín v hodnotě 1.400,- Kč a platební kartu.
Případ šetří kravařští policisté jako přečiny krádež na osobách a neoprávněné opaření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu soboty 6.listopadu v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava jednu dopravní nehodu, při které nedošlo ke zranění osob. Způsobenou hmotnou škodu na majetku policisté odhadli na částku 30.000,- Kč.
              
Podvod na hracím automatu v hlučínské herně
Čtyřicetiletá žena z Hučína, jako zaměstnankyně hlučínské herny, 6.listopadu oznámila na policejní služebnu hlučínského obvodního oddělení případ podvodu. Neznámý pachatel 6.listopadu v době od 15:30 hod. do 16:45 hod. v hlučínské herně na ulici 1.máje navrtal plášť jednoho z výherních automatů a následně tím ovlivnil akceptor mincí. Na základě toho mu pak byla obsluhou herny neoprávněně vyplacena finanční částka 13.150,- Kč. Škoda na poškozeném automatu nebyla do současné doby vyčíslena. Pachatel ale poškodil zámek dalšího automatu, do kterého však nevnikl. Škoda na něm byla vyčíslena na částku 500,- Kč.
Hlučínští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu podvodu.
Silně podnapilý muž ležel na chodníku ulice Jaselské v Opavě
Opavští policisté zajistili 7.listopapdu kolem šesté hodiny ranní na ulici Jaselské v Opavě třiatřicetiletého Opavana. Ten ležel v silně podnapilém stavu (přístrojem Drager mu policisté v dechu naměřili hodnotu 2,15 promile alkoholu) na chodníku před jedním z domů a nebyl schopen vlastní chůze. Svým stavem tak budil veřejné pohoršení kolemjdoucích občanů. Policisté proto muže převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Případ policistům oznámila osmapadesátiletá žena z Opavy.
Opavští policisté věc šetří jako přestupek proti veřejnému pořádku.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
                       

vytisknout  e-mailem