Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 4.11.2010

Opava - Vyhlášení pátrání po odcizeném vozidle Honda Accord a další události (14 případů) 

Podnapilý cyklista v Opavě
Dopravní policisté provedli 4.listopadu krátce před devatenáctou hodinou na ulici Riegrové v Opavě silniční kontrolu třiapadesátiletého cyklisty z Kravař. Řidič tohoto nemotorového vozidla na sebe upozornil tím, že neužil při jízdě za snížené viditelnosti zákonem předepsané osvětlení. Na výzvu policisty se pak podrobil odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem. Jmenovanému byla poprvé naměřena hodnota 2,71 promile alkoholu, po pěti minutách pak hodnota 2,77 promile alkoholu v jeho dechu. Cyklista s naměřenou hodnotou souhlasil, k požití alkoholických nápojů před jízdou se doznal a odborné lékařské vyšetření nežádal.
Věc šetří policisté opavského dopravního inspektorátu jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Po zadokumentování případ oznámí Odboru dopravy, Magistrátu města Opavy.
Opavští policisté objasnili případ odcizených radiátorů
Policisté opavského obvodního oddělení sdělili 4.listopadu pětapadesátiletému muži z Opavy podezření ze spáchání přečinu krádeže.
Činu se měl dopustit 20.října tohoto roku v dopoledních hodinách v Opavě na ulici Krnovské. Z volně přístupného dvora u jednoho z domů odcizil celkem tři plechové radiátory bílé barvy, které následně odevzdal jako kovový odpad do opavských sběrných surovin v bývalém objektu mlékáren na ulici Krnovské. Za to mu byla obsluhou vyplacena částka 450,- Kč, kterou poté použil pro svou potřebu.
Policisté lustrací ve svých databázích zjistili, že shora jmenovaný se trestné činnosti majetkového charakteru v posledních třech letech již dopustil. Rozsudkem Okresního soudu Opava v měsíci září tohoto roku byl potrestán trestem odnětí svobody v délce trvání jednoho roku a šesti měsíců. Trest ale do současné doby nevykonal. Policisté případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
Pouzdro s doklady odcizil ženě ve stánku s občerstvením
Čtyřiasedmdesátiletá žena z Hradce nad Moravicí dne 4.listopadu oznámila na policejní služebnu opavského obvodního oddělení krádež dokladů. Neznámý pachatel jí 26.října kolem půl šesté večer odcizil z tašky, kterou měla zavěšenou na rameni, pouzdro s osobními doklady. Případ se stal ve stánku s občerstvením u budovy vlakového nádraží na ulici Jánské v Opavě.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže na osobách.
Objasnění případu odcizení mobilního telefonu a jízdního kola
Policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě sdělili 4.listopadu osmnáctiletému Opavanovi podezření ze spáchání přečinu krádeže na osobách.
Činu se měl dopustit 29.září tohoto roku kolem jednadvacáté hodiny v Opavě v Městských sadech. Z ruky šestnáctiletého mladíka vytrhl jeho mobilní telefon LG v hodnotě 3.500,- Kč a poté dalšímu mladíkovi, také ve věku šestnácti let, odcizil pánské horské jízdní kolo v hodnotě 7.000,- Kč. Mladík kolo vezl vedle sebe. Policisté tento případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
Poškodil fasádu domu v obci Větřkovice

Neznámý pachatel v nočních hodinách ze 3. na 4.listopadu poničil kameny fasádu rodinného domu v obci Větřkovice a navíc poškodil i dřevěný plot okolo domu. Poškozením fasády způsobil škodu ve výši 29.000,- Kč, na plotu pak škodu ve výši 1.000,- Kč, to vše třiasedmdesátiletému majiteli domu.
Případ šetří vítkovští policisté jako přečin poškození cizí věci.
Vloupání do motorového vozidla na ulici Ovocné v Opavě
K tomuto případu došlo v nočních hodinách ze 3. na 4.listopadu v Opavě na ulici Ovocné. Neznámý pachatel násilím překonal zámek levých předních dveří na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle VW Passat a vnikl dovnitř. Z automobilu poté odcizil originální VW autorádio s MP3 přehrávačem, navigací a televizí a k tomu zabudovaný DVD přehrávač s LCD obrazovkou. Z odkládacího prostoru u spolujezdce pachatel odebral tři kusy CD navigací automap České republiky a Polska, Alp, Německa a dosud nezjištěné množství CD a DVD nosičů. Ze zadního sedadla pak ještě odcizil dětskou sedačku. Pětatřicetiletému muži z Opavy tak neznámý pachatel odcizil věci v celkové hodnotě 34.500,- Kč, přičemž poškozením zařízení vozidla způsobil škodu ve výši 3.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Vloupání do motorového vozidla na ulici Na Pomezí v Opavě
Opavští policisté zahájili 4.listopadu úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Činu se dopustil v noční době ze 3. na 4.listopadu v Opavě – Kylešovicích na ulici Na Pomezí. Pachatel vyřízl neznámým předmětem skleněnou výplň zadních pravých dveří, přes kterou následně vnikl do nákladového prostoru zde zaparkovaného motorového vozidla Mercedes Benz. Odtud odcizil těžké vrtací kladivo, malé vrtací kladivo, vrták (délky 50 cm a průměru 40 mm), montážní kufr (s chromovaným interiérem), sadu gola klíčů a další kufr značky Festool. Pachatel odcizil nářadí v celkové hodnotě 17.100,- Kč, přičemž poškozením vozidla způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč, to vše jednačtyřicetiletému muži z Opavy.
Vloupání do motorového vozidla na ulici 17. Listopadu v Opavě

Neznámý pachatel v nočních hodinách ze 3. na 4.listopadu násilím vnikl do osobního motorového Škoda Octavia, které stálo zaparkováno na ulici 17. Listopadu v Opavě – Kylešovicích. Pachatel rozbil okno levých předních dveří, vnikl dovnitř a z automobilu odcizil v palubní desce zabudovanou autonavigaci značky Amunzen a z pravé zásuvky před sedadlem spolujezdce odcizil navigaci značky Garmin. Devětadvacetiletému muži ze Skřipova tak pachatel odcizil obě navigace v celkové hodnotě 27.500,- Kč, přičemž poškozením vozidla způsobil škodu ve výši 3.500,- Kč.
I třetí případ vloupání do motorového vozidla šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Podvodník nabízel práci v Itálii. Za dopravu tam si nechal předem zaplatit
 
Kravařští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu podvodu, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Podvodného jednání se dopustil v době od 20.října do 4.listopadu v obcích Kobeřice a Chuchelná. Prostřednictvím internetových stránek, které v současné době již neexistují, nabízel neznámý pachatel práci v Itálii a k tomu navíc také autobusovou dopravu, za kterou ale požadoval zálohu. Za dopravu do Itálie si nechal předem zaplatit vždy na jím uvedený a ve všech třech případech stejný bankovní účet. Sedmadvacetiletá žena z Chuchelné a třicetiletá žena z Kobeřic zaslaly shodné částky ve výši 2.300,- Kč, devětačtyřicetiletá žena z Chuchelné poslala zálohu na dopravu do Itálie ve výši 2.400,- Kč. Po zaplacení záloh přestal pachatel s poškozenými ženami komunikovat.
Vyhlášení celostátního pátrání po odcizeném motorovém vozidle Honda Accord
Neznámý pachatel se 4.listopadu v době od 10:30 hod. do 11:35 hod. neoprávněně zmocnil osobního motorového vozidla tovární značky Honda Accord, registrační značky 1AD 1985, barvy bílé, roku výroby 2009.  Vozidlo bylo uzamčeno a bylo zaparkováno v křižovatce lesní cesty a silnice IV. třídy č. 44334 mezi obcemi Žimrovicemi a Domoradovicemi. Škodu ve výši 650.000,- Kč způsobil pachatel pražské společnosti.
Hradečtí policisté zahájili 4.listopadu úkony trestního řízení ve věci přečinu neoprávněného užívání cizí věci a současně vyhlásili po odcizeném vozidle celostátní pátrání.
Odcizil noviny a časopisy
K případu došlo v nočních hodinách ze 3. na 4.listopadu v Opavě – Kylešovicích na ulici Bílovecké vedle prodejny smíšeného zboží. Neznámý pachatel vypáčil plechová víka na boxech pro ukládání tiskovin umístěných na novinovém stánku „U Hrušky“. Z boxů poté odcizil noviny a časopisy i s DVD nosiči, vše v celkové hodnotě 4.335,- Kč. Poškozením zařízení přitom způsobil opavské firmě škodu ve výši 1.000,- Kč.  
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
  
Peněženku se čtyřmi platebními kartami odcizil z nezajištěného motorového vozidla
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Vyjmenovaných skutků se dopustil 4.listopadu v době od 09:00 hod. do 10:00 hod. v Opavě na ulici Kylešovské.  Na tomto místě vnikl do zde zaparkovaného avšak nezajištěného užitkového motorového vozidla Ford Conect, ze kterého odcizil, z batohu odloženého na sedačce spolujezdce, pánskou černou koženou peněženku bez hodnoty. V peněžence měl její šestatřicetiletý majitel finanční hotovost 6.000,- Kč, osobní doklady a čtyři platební karty.  
Případ šetří opavští policisté.
Objasnění případu krádeže plechu na Vítkovsku
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil 4.listopadu trestní stíhání čtyř mužů z Vítkova ve věku 45, 27, 24 a 22 let, jako podezřelých ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Činu se měli dopustit 23.srpna tohoto roku v nočních hodinách tím, že ve Vítkově, místní části Klokočov, vnikli po přestřižení drátěného pletiva oplocení do areálu vítkovské zemědělské společnosti. Odtud následně odcizili 102 kusy tabulí vlnitého plechu (o rozměru 197 cm x 95 cm) a jeden plechový kryt ventilátoru, to vše v celkové hodnotě 2.238,- Kč a ke škodě shora uvedené společnosti. Poškozením plotu žádná škoda nevznikla.
Šetřením policisté navíc zjistili, že tři z podezřelých mužů byli za trestnou činnost majetkového charakteru v posledních třech letech již potrestáni. Rozsudkem Okresního soudu Nový Jičín z měsíce října loňského roku byli pravomocně odsouzeni k trestu odnětí svobody podmíněně o výměře dvou let, se zkušební dobou v délce trvání čtyř let. Trestní stíhání všech podezřelých mužů je vedeno na svobodě. Případ objasnili opavští kriminalisté ve spolupráci s vítkovskými policisty.
Dopravní nehodovost
V průběhu čtvrtka 4.listopadu šetřili dopravní policisté na Opavsku celkem tři dopravní nehody, při kterých došlo k lehkému zranění jedné osoby. Hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 250.000,- Kč.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová


 
                       

vytisknout  e-mailem