Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 3.3.2011

Opava - Nález munice pocházející z 2. světové války v Suchých Lazcích a další...(8 případů) 

 

Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě-Komárově

Dne 3.3.2011 v době kolem 09:15 hod. policejní hlídka z dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Ostravské v Opavě, městské části Komárov řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Nissan, a to muže ročníku narození 1978 ze Suchých Lazců, který v daném úseku překročil povolenou rychlost v obci. Následně byl tento muž vyzván k podrobení se odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,42 promile, 0,42 promile a 0,43 promile alkoholu v jeho dechu. S naměřenými hodnotami třiatřicetiletý řidič souhlasil, k předchozímu požítí alkoholických nápojů se doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických látek (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 3.3.2011 byla opavským policistům nahlášena jedna dopravní nehoda, která se stala na teritoriu okresu Opava a která podléhá oznámení a šetření ze strany policistů PČR, při níž nedošlo ke zranění osob a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 90.000,- Kč.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Zámecký okruh v Opavě

V blíže neurčené době od 18:00 hod. dne 2.3.2011 do 06:30 hod. dne 3.3.2011 neznámý pachatel spáchal na parkovišti před budovou zimního stadiónu na ulici Zámecký okruh v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení zámku dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, ze kterého odcizil autorádio značky LG Lac 2900 v hodnotě 3.000,- Kč a plátěnou zimní vestu zelené barvy v hodnotě 500,- Kč, kdy poškozením automobilu vznikla škoda ve výši 2.000,- Kč. Poškozené soukromé firmě ze Zlína tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.500,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Suché Lazce

Dne 3.3.2011 v 09:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1964 z Opavy-Kateřinek, že před chvíli nalezl v lesním porostu za obcí Suché Lazce u tak zvaného Podvihovského mlýnku nějaké předměty, které vypadají jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si převzal a k zneškodnění odvezl 4 kusy dělostřeleckých min ráže 82 mm ruské výroby, 2 kusy dělostřeleckých min ráže 8 cm německé výroby, 1 kus letecké bomby PTAB 2,5 kg ruské výroby, 1 kus dělostřeleckého granátu ráže 7,5 cm německé výroby a poškozenou pěchotní munici o celkové hmotnosti 4 kg.


Odcizení peněženky z prodejního pultu v lékárně na ulici Hlučínské v Opavě

Dne 3.3.2011 v době mezi 14:15 hod. a 15:00 hod. neznámý pachatel spáchal v prostoru nákupního centra Kaufland na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v lékárně Dr. Max využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1959 z Kravař a z dřevěné odkládací desky sloužící pro zákazníky, která je součástí prodejního pultu, odcizil zde zapomenutou volně odloženou dámskou koženkovou rozkládací peněženku hnědé barvy bez hodnoty, ve které se nacházely různé osobní doklady, finanční částka na hotovosti ve výši 5.500,- Kč, platební karty a kartičky od účtů, věrnostní platební karta Jednoty a slevové karty, čímž byla výše uvedené poškozené ženě způsobena celková škoda ve výši 5.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Šestačtyřicetiletý muž si opatřil padělanou a pozměněnou veřejnou listinu

Dne 3.3.2011 policejní komisař SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1964 z Opavska jako obviněného ze spáchání přečinu „Padělání a pozměnění veřejné listiny“, kterého se dopustil tím, že na internetové síti reagoval na inzerát a od mu neznámé ženy si za předem smluvenou částku 15.000,- Kč objednal padělanou veřejnou listinu (nepravé vysvědčení o maturitní zkoušce datované k měsíci květnu 2010, vystavené na jeho jméno, opatřené otiskem kulatého razítka se státním znakem jedné ze středních škol v Brně), kterou měl v úmyslu předložit jako pravou svému zaměstnavateli v Ostravě, neboť dosažení středního vzdělání s maturitní zkouškou je jedním z kvalifikačních požadavků pro výkon jeho práce. Toto padělané vysvědčení převzal v místě svého bydliště jako dobírku a zaplatil shora uvedenou částku odesílateli, přičemž takto opatřený padělek maturitního vysvědčení svému zaměstnavateli dosud nepředložil. Celá záležitost byla zjištěna z poznatků kriminalistů z Teplic, kteří vyšetřují obdobnou záležitost ve věci přečinu „Padělání a pozměnění veřejné listiny“.


Vloupání do skladu sportovního zboží na ulici Lesní ve Vítkově

Neznámý pachatel spáchal na ulici Lesní ve Vítkově přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že v přesně nezjištěné době od 14:00 hod. dne 2.3.2011 do 08:00 hod. dne 3.3.2011 vešel do areálu firmy První Vítkovská a.s., kde nezjištěným předmětem vypáčil okno vedoucí do haly sloužící jako sklad sportovního zboží, dále vypáčil kovové dveře vedoucí do skladových prostor haly se sportovním nářadím, z haly nic neodcizil, na zařízení však způsobil poškozené společnosti Seven Sport spol. s r.o. Praha škodu ve výši 1.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Požár kontejneru v areálu ZŠ na ulici Komenského ve Vítkově

Dne 3.3.2011 v době kolem 21:40 hod. došlo v areálu základní školy na ulici Komenského ve Vítkově k zahoření plastového kontejneru na recyklovatelný odpad (papír). Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR ve Vítkově, která zjistila, že požár již uhasili hasiči HZS Vítkov, kdy velitel zásahu si vzhledem k nízké škodě na majetku nevyžádal příjezd jejich vyšetřovatele a proto příčina zahoření kontejneru zjištěna nebyla. Škoda byla předběžně vyčíslena na finanční částku ve výši 4.000,- Kč Technickým službám města Vítkova. Ke zranění zúčastněných osob nedošlo.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem