Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 3.2.2009

Policejní události na Opavsku za den 3.2.2009 (7 případů) 

Odcizení bundy v restauraci na ulici Školní ve Vítkově – známá pachatelka, objasnění


Dne 3.2.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství Policie České republiky Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání ženy ročníku narození 1988 (21 let) z Vítkova jako obviněné ze spáchání trestného činu „Krádež“, kterého se dopustila tím, že ve večerních hodinách dne 13.12.2008 v restauraci Na Půlce na ulici Školní ve Vítkově, využila chvilkové nepřítomnosti poškozené ženy ročníku narození 1988 (20 let) z Vítkova, které odcizila její volně odloženou dámskou bundu v hodnotě 1.250,- Kč, ve které byl svazek klíčů v hodnotě 120,- Kč, přičemž se uvedeného skutku majetkového charakteru dopustila přesto, že byla trestním příkazem okresního soudu Opava z května 2008 odsouzena k trestu obecně prospěšných prací ve výměře 320 hodin, které dosud neodpracovala. Případ objasnili policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově a trestní stíhání jednadvacetileté ženy je vedeno na svobodě.



Odcizení zboží v prodejně drogerie na ulici Ostrožné v Opavě – známý pachatel


Dne 3.2.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Opava sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu „Krádež“, a to muži ročníku narození 1991 (18 let) z Opavy, neboť tento dne 3.2.2009 v době kolem 09:50 hod. v prodejně drogerie DM na ulici Ostrožné v Opavě odcizil vystavené zboží v celkové hodnotě 797,- Kč ke škodě firmy DM Drogerie Markt s.r.o. Opava, kdy s tímto přešel přes pokladny, aniž by zboží uhradil a byl bezprostředně poté zadržen pracovníky prodejny. Uvedeného protiprávního jednání se již dvacetiletý muž dopustil přesto, ačkoliv byl za obdobný skutek v posledních třech letech odsouzen a potrestán rozsudkem okresního soudu v Opavě z července 2008 k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce 8 měsíců, se zkušební dobou do prosince 2010.



Odcizení finanční hotovosti z bytu na ulici Nerudové v Opavě – známá pachatelka


Dne 3.2.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě sdělili ve zkráceném přípravném řízení ženě ročníku narození 1981 z Hradce nad Moravicí podezření z trestného činu „Krádež“, neboť tato v přesně nezjištěné době od 21.1.2009 do 26.1.2009 při návštěvě v bytě muže ročníku narození 1936 z Opavy na ulici Nerudové v Opavě, kde měla přístup jako pečovatelka, odcizila z jeho volně odložené peněženky na stole v obývací místnosti jeho bytu finanční částku na hotovosti ve výši 8.000,- Kč.



Odcizení platební karty ze stolu v objektu WC na Horním náměstí v Opavě – neznámý pachatel


Dne 3.2.2009 v době od 08:00 hod. do 15:30 hod. neznámý pachatel spáchal trestný čin „Krádež“ (na osobě, poblíž osoby) a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že odcizil z dámské peněženky, kterou měla poškozená žena ročníku narození 1940 z Opavy-Kylešovic uschovanou neustále u sebe v zásuvce stolu v místnosti určené pro obsluhu veřejného WC za objektem obchodního centra Slezanka na Horním náměstí v Opavě, její platební kartu a finanční hotovost ve výši 500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

Požár komínového tělesa rodinného domu na ulici Kostelní v obci Šilheřovice


Dne 3.2.2009 v 18:30 hod. hasiči HZS Opava oznámili, že zasahují při požáru, kdy došlo k zahoření komínového tělesa rodinného domu na ulici Kostelní v obci Šilheřovice. Na místě se nacházel velitel zásahu a vyšetřovatel hasičů, kdy jako příčinu požáru určili zahoření sazí v komínovém tělese a případ si na místě převzali do své kompetence. Tímto zahořením vznikla škoda ve výší 10.000,- Kč majitelce domu, ženě ročníku narození 1967 ze Šilheřovic, ke zranění osob nedošlo.



Dopravní nehodovost


Za den 3.2.2009 došlo v okrese Opava ke třem nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých nedošlo ke zranění osob. Na majetku v souvislosti s nehodovostí byla způsobena hmotná škoda ve výši 112.000,- Kč.



Zahoření konstrukce haly na ulici Oderské ve Vítkově


Dne 3.2.2009 ve 20:10 hod. bylo telefonicky oznámeno ženou ročníku narození 1961 z Vítkova, že došlo k zahoření části konstrukce haly, kterou užívá pro své podnikání a tato se nachází na ulici Oderské ve Vítkově. Po příjezdu policejní hlídky z obvodního oddělení PČR Vítkov na místo se zde již nacházela jednotka hasičů HZS Vítkov, která po odkrytí části konstrukce provedla uhašení místa požáru. Ve 21:00 hod. se na místo dostavil vyšetřovatel hasičů HZS Opava, který po ohledání místa požáru zjistil, že vlivem nesprávného umístění kouřovodu kamen na tuhá paliva, který byl vyveden přes stěnu budovy, došlo ke vznícení dřevěného rámu a vnitřní izolace stěny, přes které samotný kouřovod vedl. Izolace se skládala z dřevěného rámu, který byl z vnější strany opatřen plechem, výplň rámu tvořila čedičová vata a vnitřní část byla zakryta dřevotřískovou deskou. Ke zranění osob nedošlo a škoda na majetku byla vyčíslena na částku 1.000,- Kč. Vyšetřovatel hasičů HZS Opava si věc na místě převzal do své kompetence.

vytisknout  e-mailem