Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 25.7.2010

Opava - Případ zastřelení feny loveckého psa a další události (10 případů) 

Peněženku se dvěma platebními kartami odcizil z kulturního domu
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Činu se dopustil v 25.července v nočních hodinách. Z nezajištěné skříňky kuchyňské linky, ve volně přístupném kulturním domě v obci Košetice, odcizil zde odloženou pánskou koženou peněženku s finanční hotovostí 10.500,- Kč, osobními doklady a dvěma platebními kartami. Jednačtyřicetiletému muži z Opavska tak pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 10.900,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.
Odcizil zrcátko z motorového vozidla
K případu došlo v noční době z 24. na 25.července v Opavě na ulici Bezručovo náměstí před budovou Slezské univerzity. Neznámý pachatel odcizil ze zde zaparkovaného osobního automobilu Audi Q7 levé zpětné zrcátko v hodnotě 15.000,- Kč, ke škodě kravařské firmy.
Opavští policisté případ šetří jako přečin krádež vloupáním.
Případ zastřelení jednoleté feny německého loveckého teriéra
Hlučínští policisté zahájili 25.července úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, z jehož spáchání by mohl být podezřelý jednašedesátiletý muž z Píště.
Shora jmenovaný 25.července kolem 10:30 hod. v obci Píšť, části Hůrky, na účelové komunikaci, která se nachází vedle samostatně stojícího domu, zastřelil svou legálně drženou brokovnicí psa. Jednalo se o jednoletou fenu německého loveckého teriéra v hodnotě 20.000,- Kč. Jejím majitelem byl šedesátiletý muž z Píště. Tohoto psa venčili na volno spolu s dalším psem tři osoby. Oba psi přitom při venčení vběhli na neoplocený pozemek podezřelého muže, kde honili slepice. Muž se zpočátku snažil oba psy ze dvorku vyhnat holí. Lovecký teriér se ale schoval do křoví a z tohoto vyběhl právě v době, kdy už měl podezřelý muž v ruce brokovnici, kterou psa zastřelil.    
Z areálu fotovaltaické elektrárny v Oticích odcizil sedm solárních panelů

Neznámý pachatel v nočních hodinách 25.července překonal dva metry vysoké oplocení a vnikl do areálu fotovoltaické elektrárny na katastru obce Otice, část Rybníčky. Zde odmontoval celkem 20 fotovoltaických článků (každý v hodnotě 20.000,- Kč), v celkové hodnotě 400.000,- Kč, a tyto si umístil k vnější části vrat. Následně ale odcizil pouze 7 z celkem 20 připravených článků. Na zbývajících, na místě činu ponechaných článcích škoda nevznikla. Poškozeným je jedna pražská společnost.
Případ šetří hradečtí policisté.
Z nočního stolku opavské léčebny odcizil peněženku se dvěma platebními kartami
Opavští policisté zahájili 25.července úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže vloupáním a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, z jejichž spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Ten v ranních hodinách 25.července nezjištěným způsobem vnikl do šuplíku nočního stolku na jednom z oddělení opavské psychiatrické léčebny na ulici Olomoucké. Odtud poté devětačtyřicetiletému muži z Nového Jičína odcizil jeho pánskou s finanční hotovostí 7.400,-Kč, osobními doklady a dvěma platebními kartami. Poškozenému muži tak pachatel způsobil celkovou škodu ve 7.500,- Kč.  
Odcizení jízdního kola ze společné místnosti domu v obci Bolatice
Neznámý pachatel v nočních hodinách z 24. na 25.července odcizil jízdní kolo z volně přístupné společné místnosti panelového domu na ulici Sokolovské v obci Bolatice. Jednalo se o pánské horské jízdní kolo Fuji, stříbrné barvy, které bylo uzamčeno lankovým zámkem. Škodu ve výši 12.598,- Kč pachatel způsobil pětačtyřicetiletému muži z Bolatic.
Případ šetří kravařští policisté.
 
Krádež osmi kompletních kol ze dvou motorových vozidel 
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili 25.července úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Činu se dopustil v nočních hodinách z 24. na 25.července.
K prvnímu skutku došlo před jedním z rodinných domů v obci Hrabyně. Neznámý pachatel odcizil z osobního automobilu Škoda Fabia combi všechna čtyři hliníková kola s letními pneumatikami v celkové hodnotě 15.000,- Kč, ke škodě devětadvacetiletého muže z Hrabyně.
Druhé skutku se neznámý pachatel dopustil v obci Kyjovice. Z osobního automobilu Ford Mondeo, zaparkovaného před jedním z rodinných domů, odcizil čtyři kompletní kola s letními pneumatikami v celkové hodnotě 30.000,- Kč, ke škodě pražské leasingové společnosti.
Nález munice z II. světové války na katastru obce Závada
Osmapadesátiletý muž ze Závady 25.července v odpoledních hodinách telefonicky oznámil na linku 158, že v blízkosti pískovny na katastru obce Závada nalezl munici z II. světové války. Na místo se dostavili hlučínští policisté a policejní pyrotechnik, který uvedl, že se jedná o dělostřeleckou minu ráže 82 mm (německé výroby) a tuto si na místě převzal ke zneškodnění.
Dopravní nehodovost
V průběhu neděle 25.července šetřili dopravní policisté na Opavsku celkem tři dopravní nehody, bez zranění osob. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 55.000,- Kč.
Dopravně bezpečnostní akce na Opavsku
 
Ve dnech 23.,24. a 25.července proběhla na Opavsku, v rámci teritoria Územního odboru PČR Opava dopravně bezpečností akce, zaměřená na dodržování všech ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Akce se zúčastnilo celkem 57 policistů (z dopravního inspektorátu a příslušných obvodních oddělení), kteří zkontrolovali celkem 1296 vozidel. Zjistili přitom 87 přestupků, za které policisté v blokovém řízení uložili pokuty v celkové výši 31.500,- Kč.
Další dopravně bezpečnostní akce začala dnešního dne a potrvá do konce tohoto týdne. Mimo jiné se policisté zaměří na způsob jízdy řidičů motorových i nemotorových vozidel a na jízdu agresivních řidičů. 
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem