Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 22.2.2009

Policejní události na Opavsku za den 22.2.2009 (bezpečnostní akce v Hlučíně) 

 

Bezpečnostní akce

V době od 20:00 hod. dne 21.2.2009 do 02:00 hod. dne 22.2.2009 byla policisty z obvodního oddělení PČR v Hlučíně v rámci stanovené priority Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje pro rok 2009 nazvané „SPOLEČNĚ ZA BEZPEČNÝ KRAJ“, uskutečněna bezpečnostní akce, která byla v převážné míře zaměřena na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholických nápojů mladistvým a nezletilým osobám. Vše probíhalo na teritoriu územního odboru Policie České republiky Opava, v územním obvodu obvodního oddělení PČR Hlučín. Tato akce, která měla převážně preventivní charakter, nebyla na Opavsku, resp. na Hlučínsku ojedinělá, policisté již po několikáté provedli v součinnosti s pracovníky odboru sociálních věcí Magistrátu města Opavy nebo Městských úřadů či Obecních úřadů obdobné kontroly a hodlají v těchto aktivitách nadále pokračovat.

Tato právě proběhlá víkendová akce byla uskutečněna za přítomnosti pracovníků odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Hlučín, za asistence strážníků Městské policie Hlučín, jakož i různých složek PČR (kriminální technik, kriminalisté opavského okresu, psovodi...) Zúčastnilo se jí celkem 20 policistů a zaměstnanců Městského úřadu Hlučín a zvláštností bylo, že v rámci přeshraniční spolupráce byli rovněž do akce přizváni policisté z Polské republiky, kteří se podíleli na kontrolách návštěvníků a řidičů motorových vozidel, jenž přijeli do České republiky na návštěvu diskoték, barů a restaurací z Polska.


V průběhu celé akce bylo ve služebním obvodu Policie České republiky Hlučín zkontrolováno celkem 27 provozoven (restaurace, diskotéky, bary převážně ve městě Hlučín a v obci Dolní Benešov), při čemž bylo kontrolováno 87 mladistvých, kdy u 3 osob, které nedovršily 18 let svého věku, bylo zjištěno požití alkoholických nápojů. Tyto osoby byly následně předány v místě bydliště rodičům a věc bude nadále v prošetřování. Bude se zjišťovat, kdo mladistvým osobám prodal nebo podal alkoholické nápoje, jakým způsobem a kde se přivedly do podnapilého stavu a věc bude řešena v přestupkovém řízení kompetentním orgánem, což je správní komise pro projednávání přestupků Městského úřadu Hlučín. Věc bude i nadále šetřena ze strany OSPODu a policistů obvodního oddělení PČR Hlučín.

vytisknout  e-mailem