Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 18.1.2009

Policejní události na Opavsku za den 18.1.2009 (4 případy) 

Dopravní nehoda policejního vozidla s autobusem u Velkých Heraltic


Dne 18.1.2009 v době kolem 18:30 hod. policista z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heraldicích řídil služební osobní motorové vozidlo PČR značky Škoda Octávia, kdy jel po silnici číslo I/11 (Bruntál-Opava) ve směru jízdy od obce Velké Heraltice na obec Neplachovské Zadky. Na přímém úseku vozovky dojel neosvětleného cyklistu, který jel stejným směrem. Cyklistu začal předjíždět, ale posléze byl přinucen s ohledem na situaci v silničním provozu s vozidlem přibrzdit, kdy za ním jedoucí řidič autobusu Mercedes-Benz, muž ročníku narození 1950 z Hradce Králové, nedodržel bezpečnostní vzdálenost a narazil pravým předním rohem autobusu do levého zadního rohu služebního vozidla. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na obou vozidlech, na služebním vozidle Škoda Octávia byla vyčíslena na částku 90.000,- Kč, na autobusu pak vznikla škoda ve výši 30.000,- Kč.

Dechové zkoušky na alkohol byly u řidičů provedeny detekčním digitálním přístrojem Dräger s negativními výsledky. Ke zranění osob nedošlo, v době dopravní nehody bylo v autobusu přibližně 20 osob. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.



Zadržení řidiče motorového vozidla bez řidičského oprávnění v Opavě


Dne 18.1.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu „Maření výkonu úředního rozhodnutí“ a ze spáchání  trestného činu „Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění“, a to muži ročníku narození 1987 z Opavy, neboť tento v době kolem 15:00 hod. dne 18.1.2009 řídil v Opavě osobní motorové vozidlo značky Opel Astra, kdy byl na křižovatce ulic Purkyňová-Englišová stavěn a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava, kdy lustrací v centrální evidenci řidičů bylo zjištěno, že není v současné době držitelem příslušného řidičského oprávnění, poněvadž mu byl okresním soudem v Opavě z dubna 2008 vysloven zákaz řízení motorových vozidel v trvání do listopadu 2009.



Odcizení kabelky v restauraci Gavenda na ulici Kasárenské v Opavě – neznámý pachatel


Dne 17.1.2009 v době kolem 03:00 hod. neznámý pachatel spáchal trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že ve výše uvedené době odcizil z baru diskotéky Gavenda na ulici Kasárenské v Opavě volně odloženou černou koženkovou kabelku v hodnotě 100,- Kč, ve které se nacházela bílá koženková peněženka v hodnotě 50,- Kč s finanční hotovostí 4.000,- Kč, s osobními doklady, platební kartou a mobilním telefonem značky Nokia stříbrné barvy v hodnotě 1.000,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1986 z Rohova způsobena celková škoda ve výši 5.150,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

Dopravní nehodovost


Dne 18.1.2009 byly na území Policie České republiky územního odboru Opava šetřeny dvě dopravní nehody. Ke zranění osob nedošlo, hmotná škoda na majetku činí 180.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem