Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 17.10.2010

Opava - Kontrola řidičů automobilů pod vlivem alkoholu a návykových látek a další...(7 případů) 

 

Kontrola řidiče motorového vozidla pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 17.10.2010 v době kolem 10:20 hod. policejní hlídka z opavského dopravního inspektorátu Policie České republiky stavěla a kontrolovala na ulici Těšínské v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Ford Escort, a to muže ročníku narození 1991 z Opavy. Provedeným testem testerem Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek a jedů v jeho těle bylo zjištěno, že výsledek je pozitivní na návykovou látku amphetamin. Devatenáctiletý řidič byl následně ze strany policistů vyzván k odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve nebo moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, což bezdůvodně odmítl. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Případ je předmětem dalšího šetření.


Kontrola podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě

Dne 17.10.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ muži ročníku narození 1978 z Oder, okres Nový Jičín, neboť tento byl dne 17.10.2010 v době kolem 02:00 hod. stavěn a kontrolován opavskými policisty jako řidič osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, přičemž bylo zjištěno, že automobil řídil po předchozím požití alkoholických nápojů. Tuto skutečnost potvrdila orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 1,80 promile alkoholu v jeho dechu. Opakovanou dechovou zkoušku a tedy odborné měření dvaatřicetiletý řidič bezdůvodně odmítl, vyžádal si však lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu, kdy mu byla na protialkoholní záchytné stanici v Opavě odebrána krev. Svým popsaným jednáním tedy shora uvedený muž vykonával činnost ve stavu vylučujícím způsobilost, kterou si přivodil vlivem návykové látky, při které mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Policisté mu dále zakázali řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a případ je předmětem dalšího šetření.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Raduň

Dne 17.10.2010 ve 12:20 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1958 z Frýdku-Místku, že před chvíli nalezl v lesním porostu na katastru obce Raduň, v prostoru 300 metrů nad místním hřbitovem, nějaké předměty, které vypadají jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, který si převzal a k zneškodnění odvezl 10 kusů nevybuchlých dělostřeleckých min ráže 82 mm.


Kontrola řidiče motorového vozidla pod vlivem návykových látek v Hlučíně

Dne 17.10.2010 v době kolem 15:30 hod. prováděla policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hlučíně dohled nad silničním provozem na ulici ČSA v Hlučíně, kdy stavěla a kontrolovala osobní motorové vozidlo značky Škoda Felicie combi, které řídil muž ročníku narození 1989 z Dobroslavic. Na výzvu policistům předložil veškeré doklady potřebné k provozu a řízení motorového vozidla a dále se podrobil orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem. Jednadvacetiletý muž byl dále vyzván k podrobení se zkoušce testerem Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek a jedů v jeho tělo, čemuž vyhověl, kdy test vyzněl pozitivně na návykovou látku amphetamin. Dále se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologických látek (krve a moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Případ je předmětem dalšího šetření.


Odcizení jízdního kola z chodby domu na ulici Pekařské v Opavě

V blíže neupřesněné době od 07:00 hod. dne 15.10.2010 do 15:30 hod. dne 17.10.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Pekařské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že z chodby jednoho z činžovních domů odcizil dámské trekinkové jízdní kolo značky Sundance Bike Track černošedé barvy v hodnotě 6.000,- Kč, které bylo uzamčeno lankovým zámkem ve výši 300,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1984 z Opavy tak vznikla celková škoda, která činí 6.300,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození pneumatik automobilu na zahradě domu v obci Brumovice, část Skrochovice

V přesně nezjištěné době od 10:00 hod. dne 13.10.2010 do 12:30 hod. dne 17.10.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Školní v obci Brumovice, část Skrochovice přečin „Poškození cizí věci“ tím, že na volně přístupné zahradě u jednoho z rodinných domů propíchal 4 kusy pneumatik značky Talon TR 968 na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle značky Škoda Octávia, čímž byla muži ročníku narození 1980 z Brumovic způsobena celková škoda ve výši 12.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heraltic.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 17.10.2010 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k jedné nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob, s hmotnou škodou na majetku ve výši 50.000,- Kč.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem