Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 13.3.2009

Policejní události na Opavsku za den 13.3.2009 (2 případy) - 1. část 

Loupežné přepadení v Opavě – vymyšlené oznámení, skutek se nestal

Dne 7.3.2009 opavští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření z trestného činu „Loupež“, kterého se měl dopustit neznámý pachatel tím, že v době kolem 19:30 hod. dne 6.3.2009, na nástupišti v areálu železniční stanice Opava-východní nádraží na ulici Jánské v Opavě, fyzicky napadl úderem nezjištěným předmětem do zadní části hlavy poškozeného muže ročníku narození 1991 z Lutína, okres Olomouc, jenž upadl na dlažbu, poté do něj několikrát kopl a odcizil mu tmavě hnědou mikinu s nápisem Nuget v hodnotě 1.500,- Kč, prstýnek z chirurgické oceli v hodnotě 40,- Kč, dále pak z peněženky finanční hotovost ve výši 1.125,- Kč a vlakovou jízdenku z Opavy do Valašského Meziříčí v hodnotě 135,- Kč.

Dodatek : Dne 11.3.2009 byl osmnáctiletý poškozený oznamovatel opětovně kontaktován a vyslechnut ze strany policistů, kdy k celému případu uvedl nových skutečností, a to, že se skutek nestal, celý případ si vymyslel, jelikož neměl na dopravu peníze a doufal, že ho policisté odvezou do Valašského Meziříčí. Po zadokumentování nových informací byl spisový materiál odložen a shora jmenovaný muž byl oznámen pro přestupkové jednání (křivé vysvětlení) do správní komise pro projednávání přestupků při Magistrátu města Opavy k dalšímu projednání a opatření.



Pád ze střechy rodinného domu v obci Bolatice


Až dne 13.3.2009 v 08:05 hod. telefonicky oznámili opavským policistům zaměstnanci Fakultní nemocnice s Poliklinikou Ústavu soudního lékařství Ostrava-Poruba, že včerejšího dne, t.j. 12.3.2009 v době kolem 15:00 hod., byl do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, v doprovodu lékařského personálu, převezen muž ročníku narození 1943 z Opavy, který na ulici Opavské v obci Bolatice spadl ze střechy rodinného domu s tím, že dne 12.3.2009 v 15:10 hod. na následky svých zranění v nemocnici zemřel.

Z tohoto důvodu po výše uvedeném oznámení ihned vyjela na místo včerejšího případu do obce Bolatice policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích, která provedla šetření na místě mezi případnými svědky a rovněž i ohledání místa činu. Provedeným šetřením nebylo zjištěno cizího zavinění na této nešťastné tragické události.

Podle sdělení syna zemřelého muže, a to muže ročníku narození 1975 z Bolatic, šel jeho otec čistit komín, kdy po vylezení na střechu přes střešní okno sjel bez cizího zavinění (pravděpodobně následkem zdravotních potíží) po střeše rodinného domu dolů, což je od střešního okna k okraji střechy 7,0 m a dále spadl z výšky 3,8 m od okraje střechy na zem, kdy dopadl na betonovou parkovací plochu ve vzdálenosti 1,5 metru od stěny domu.

Podle vyjádření lékaře ze dne 13.3.2009 z FNsP Ostrava-Poruba se u zemřelého muže s největší pravděpodobností jednalo o pohmoždění hlavy s otokem, kdy na svá zranění zemřel a byla nařízena jeho zdravotní pitva. Případ, který se stal v odpoledních hodinách (kolem 14:00 hod.) ze dne 12.3.2009 nebyl policistům Policie České republiky hlášen ani rodinnými příslušníky, případnými svědky, tak ani zakročujícím lékařským personálem RZS Opava.

vytisknout  e-mailem