Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 10.8.2010

Opava - Odcizení věcí z automobilu zaparkovaného v garáži a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehoda řidiče motorového vozidla pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 10.8.2010 v době kolem 10:15 hod. řídil muž ročníku narození 1989 z Velkých Hoštic osobní motorové vozidlo tovární značky Fiat Tipo, se kterým jel po vedlejší silnici ulice Veleslavínové (ve směru jízdy od ulice Lidické směrem ke křižovatce s ulicí Mírovou) v Opavě, přičemž křižovatku Mírová-Veleslavínová chtěl projet v přímém směru jízdy. Výše uvedený řidič však nerespektoval svislé dopravní značení „Stůj dej přednost v jízdě“ a v křižovatce narazil přední části automobilu Fiat do levé zadní části z pravé strany jedoucího osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, které řídil muž ročníku narození 1964 z Bolatic a který tedy jel po hlavní silnici ulice Mírové ve směru jízdy od ulice Olomoucké směrem k ulici Olbrichové.
Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo, na vozidle Škoda Octávia byla způsobena hmotná škoda ve výši 50.000,- Kč a na vozidle Fiat byla vyčíslena škoda na částku ve výši 10.000,- Kč.
Policisté skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru Opava provedli u obou řidičů orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Dräger s negativními výsledky. U jednadvacetiletého řidiče automobilu Fiat Tipo byla následně provedena i zkouška na možnou přítomnost omamných či psychotropních látek a jedů testerem Drugwipe 5+ s pozitivním výsledkem na amfetamin. Po zjištění pozitivního výsledku byl muž vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem vzorku biologického materiálu na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Na místě mu byl dále zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Krádež věcí z automobilu v garáži u rodinného domu ve Vítkově

V blíže neupřesněné době od 20:00 hod. dne 9.8.2010 do 07:00 hod. dne 10.8.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Úvozní ve Vítkově přečin „Porušování domovní svobody“, přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že přelezl drátěný plot okolo jednoho z rodinných domů a následně vnikl do neuzamčené garáže, kde ze zde zaparkovaného neuzamčeného osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia odcizil příruční kapsičku černé barvy v hodnotě 500,- Kč, ve které byla kožená peněženka černočervené barvy v hodnotě 1.000,- Kč s různými osobními doklady, s platební kartou a s finanční částkou na hotovosti ve výši 6.900,- Kč. Neznámý pachatel pak poškozením plotu (pošlapáním v délce 4 metry) způsobil škodu ve výši 1.500,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1974 z Vítkova tak byla způsobena celková škoda ve výši 9.900,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Odcizení přívěsného vozíku na ulici Javorové v obci Bolatice

V přesně neustanovené době od 20:00 hod. dne 9.8.2010 do 07:00 hod. dne 10.8.2010 dosud neznámý pachatel spáchal na ulici Javorové v obci Bolatice přečin „Krádež“ tím, že od jednoho z rodinných domů odcizil přívěsný vozík typu Vario AK A 08.2 V hnědé barvy, registrační značky 2T3 2230, který byl zapřažen a uzamčen za zde zaparkované dodávkové motorové vozidlo značky Škoda Pick-up, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1966 z Bolatic způsobena škoda ve výši 20.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Pětatřicetiletý muž kradl v příspěvkové organizaci v Hlučíně

Dne 10.8.2010 policisté z obvodního oddělení Policie České republiky v Hlučíně sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1975 z Hlučína, neboť tento v době kolem 10:00 hod. dne 2.8.2010 odcizil z volně přístupné údržbářské dílny na ulici Celní v Hlučíně benzínovou motorovou pilu značky Oleomac 952 v hodnotě 8.000,- Kč a dne 4.8.2010 v době kolem 12:00 hod. odcizil na tomtéž místě, a to z nezajištěné kanceláře vedoucího provozních služeb, navigaci značky Sony U73T s napájecím kabelem v hodnotě 6.000,- Kč. Poškozené příspěvkové organizaci Fontána na ulici Celní v Hlučíně tak způsobil celkovou škodu ve výši 14.000,- Kč.


Odcizení endoskopu z veterinářské kliniky na ulici U Lučního mlýna v Opavě

Dne 10.8.2010 v době kolem 10:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici U Lučního mlýna v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že odcizil z neuzamčené technologické místnosti, která se nachází u ordinace veterinární kliniky, volně odloženou krabičku, jejíž obsahem byl rigidní endoskop značky Hawk, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1960 z Opavy-Kateřinek způsobena škoda ve výši 30.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v obci Hať

Dne 10.8.2010 ve 14:00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1966 z Hatě, že před chvíli nalezl při výkopových pracích u restaurace Svatý Mikuláš na ulici Lipové v obci Hať nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si převzal a k bezpečnému zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu ráže 82 mm.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 10.8.2010 byly opavským policistům nahlášeny 3 dopravní nehody, při kterých nedošlo ke zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku ve výši 71.000,- Kč.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem