Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 28.7.-29.7.2013

Bruntál - 2 smrtelné dopravní nehody v Horním Městě a v Krnově a další...(15 případů) 

 

Dopravní nehoda osobního automobilu se zvěří mezi Krnovem a obcí Zátor

Dne 28.07.2013 v době kolem 13:40 hod. řídila žena ročníku narození 1970 z Olomouce osobní motorové vozidlo značky Škoda Yeti mezi Krnovem a obcí Zátor, kdy došlo ke střetu tohoto automobilu s lesní zvěří (srncem). K dopravní nehodě došlo tak, že srnec vyběhl z lesního porostu při levém okraji vozovky bezprostředně před projíždějící automobil, načež řidička reagovala intenzivním brzděním, avšak střetu se jí zabránit nepodařilo. Srnec byl nárazem usmrcen na místě střetu a následně byl předán zastupiteli místního Mysliveckého sdružení Agrozat Zátor. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 60.000,- Kč. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager byla u shora uvedené třiačtyřicetileté ženy negativní.


Vrbenští policisté šetří případ pytláctví

V blíže neustanovené době od 07:00 hod. dne 25.07.2013 do 10:30 hod. dne 27.07.2013 neznámý pachatel spáchal na katastru Vrbna pod Pradědem, a to v lesním porostu nad místní části Mnichov (přesněji v honitbě Sokolí důl) přečin „Neoprávněné lovení lesní zvěře“, kdy doposud přesně nezjištěným způsobem usmrtil laň, kterou následně vyvrhl do lesního porostu a zbylé maso si ponechal pro svou další potřebu. Neznámá osoba tuto laň usmrtila mimo dobu povolenou k lovu, která je stanovena zákonem o Myslivosti a tímto svým protiprávním jednáním vznikla poškozenému Mysliveckému spolku Nimrod Brno škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vrbně pod Pradědem.


Poškození laku na osobním automobilu v obci Lichnov

V přesně nezjištěné době od 11:30 hod. dne 27.07.2013 do 09:45 hod. dne 28.07.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Lichnov přečin „Poškození cizí věci“ tím, že vstoupil do areálu soukromé firmy Stamo, kde poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky VW Touareg, přičemž do laku karosérie vytvořil rýhy, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1984 ze Zátoru celkovou škodu ve výši 25.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Dopravní nehoda s úmrtím řidiče osobního automobilu v Horním Městě, část Rešov

Dne 28.07.2013 v době kolem 07:50 hod. řídil muž ročníku narození 1948 z Rýmařova osobní motorové vozidlo značky Fiat Tipo v obci Horní Město, část Rešov, přičemž při projíždění levotočivé zatáčky v klesání vyjel s automobilem vpravo mimo silniční komunikaci, kdy narazil do kovového svodidla a následně vjel do pravé silniční příkopy, kde se vůz převrátil na střechu a poškodil i oplocení rodinného domu muže ročníku narození 1950 z Horního Města. Pětašedesátiletý řidič zůstal ve svém automobilu zaklíněn a z vozu jej vyprostili hasiči HZS Rýmařov za pomocí speciální techniky. Na místě se nacházela osádka sanitního vozidla RZS Rýmařov a rovněž i lékařský personál letecké záchranné služby s helikoptérou, který prováděl resuscitaci. Zhruba 40 minut po dopravní nehodě ošetřující lékař konstatoval u výše jmenovaného řidiče úmrtí v důsledku těžkých zranění neslučitelných se životem. U muže byla nařízena soudní pitva, při které bude odebrána krev ke zjištění, zda-li jmenovaný muž nebyl v době řízení automobilu pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných omamných a psychotropních látek či jedů. Škoda na osobním automobilu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20.000,- Kč, 10.000,- Kč činí hmotná škoda na svodidlech a na oplocení rodinného domu vznikla škoda ve výši 1.000,- Kč.


Požár motorového vlaku v obci Brantice

Dne 28.07.2013 v době kolem 11:30 hod. došlo na vlakovém nádraží v obci Brantice k požáru motorového vlaku jedoucího ve směru na Krnov. Tento motorový vagón byl řazen na konci vlakové soupravy, a to jako třetí, bez cestujících. V tomto voze se pouze nacházel strojvedoucí (muž ročníku narození 1986 z Markvartovic na Opavsku), který uvedl, že došlo k zahoření obložení okolo výfuku. Celou vlakovou soupravu jedoucí do Opavy řídil strojvedoucí (muž ročníku narození 1966 ze Zátoru). Vagón byl uhašen přítomnými členy HZS Krnov a SDH Horní Benešov. Případ si na místě převzal do své kompetence k dalšímu došetření a opatření vyšetřovatel HZS Krnov, který jako příčinu vzniku požáru stanovil technickou závadu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a hmotná škoda na majetku nebyla doposud vyčíslena.


Odcizení peněženky z volně odložené kabelky na hradě v obci Jiříkov, část Sovinec

Dne 27.07.2013 v době mezi 16:00 hod. a 19:30 hod. neznámý pachatel spáchal na hradě Sovinec v obci Jiříkov, část Sovinec přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku“ tím, že při pořádání prodejní a výstavní akce využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1976 ze Vsetína a z neuzamčené technické místnosti jí ze zde volně odložené kabelky odcizil peněženku béžové barvy s různými osobními doklady, s finanční částkou na hotovosti 3.000,- Kč a se 2 kusy platebních karet. Shora uvedené poškozené ženě byla způsobena celková škoda ve výši 3.100,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Vniknutí do bytu v bytovém domě na ulici Větrné v Rýmařově

V době mezi 08:00 hod. a 19:30 hod. dne 28.07.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Větrné v Rýmařově přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po lešení kolem domu vylezl z oknu bytu poškozené ženy ročníku narození 1970 z Rýmařova, kdy po otevření tohoto okna vnikl dovnitř, odkud odcizil modrou kovovou příruční pokladničku v hodnotě 200,- Kč, ve které byla uložena finanční částka na hotovosti 37.000,- Kč a dále z bytu odcizil toaletní tašku tmavě modré barvy, ve které byla finanční částka na hotovosti 31.069,- Kč a stravenky Sodexho pass v hodnotě 3.000,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě a společnosti Prima Pizzerie spol. s r.o. Rýmařov tak byla způsobena celková škoda ve výši 71.269,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Vloupání do firmy na ulici Hlubčické v Krnově

V době mezi 13:00 hod. a 19:30 hod. dne 28.07.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Hlubčické v Krnově přečin „Krádež“ tím, že po přelezení brány vstoupil do uzamčeného areálu firmy Intext, kdy po rozbití okna se škodou ve výši 500,- Kč vnikl do prostor haly, přičemž po rozbití skleněné výplně dveří se škodou ve výši 500,- Kč vešel do místnosti nářaďovny, odkud odcizil různé druhy nářadí, vibrační brusku značky Bosch, kompresor značky Profimaster, úhlovou brusku značky Bosch, vrtačku značky Narex a frézu značky Bosch, vše v celkové hodnotě 11.000,- Kč. Shora uvedené soukromé firmě z Krnova tak byla způsobena celková škoda ve výši 12.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Smrtelná dopravní nehoda cyklistky a řidičky osobního automobilu v Krnově

Dne 29.07.2013 v době kolem 06:35 hod. řídila žena ročníku narození 1980 z Krnova po vedlejší pozemní komunikaci ulice Ježnické v Krnově osobní motorového vozidlo značky VW Sharan, kdy na křižovatce s ulicí Albrechtickou chtěla odbočit doprava, přičemž nedala oproti dopravní značce „Dej přednost v jízdě“ přednost po hlavní silnici jedoucí cyklistce, a to ženě ročníku narození 1961 z Krnova, která jela po ulici Albrechtické ve směru od obce Chomýž do Krnova. V protoru této křižovatky tak došlo ke střetu mezi přední části automobilu a zadním kolem jízdního kola značky Track, po kterém cyklistka přepadla přes kapotu vozidla na vozovku. Při tomto utrpěla těžké poranění hlavy, kdy bylo zjištěno, že na hlavě neměla cyklistickou helmu. I přes prováděná lékařská ošetření a resuscitaci na místě dopravní nehody, tak přítomný lékař v 07:20 hod. téhož dne konstatoval úmrtí dvaapadesátileté ženy. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 3.000,- Kč. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u řidičky osobního automobilu negativně, u cyklistky byla nařízena soudní pitva, při které bude odebrán vzorek biologického materiálu (krev). Bruntálští policisté v této souvislosti žádají případné svědky tragické dopravní nehody, nechť se se svým svědectvím obrátí na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 nebo přímo policejnímu vyšetřovateli SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Bruntále, a to buď osobně v budově PČR v Bruntále na ulici Partyzánské č.9 nebo na telefonní číslo 974731337. Policisté obzvláště žádají svědectví přímých svědků dopravní nehody, a to doposud neznámé ženy a neznámého muže, kteří se po střetu automobilu s jízdním kolem snažili cyklistce poskytnout první pomoc, jenže před příjezdem policistů ze Skupiny dopravních nehod bruntálského Dopravního inspektorátu z místa nešťastné události odešli neznámo kam. Jejich svědectví je důležité pro řádné zadokumentování celé záležitosti. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Fyzické napadení dvou nezletilců na ulici U Potoka v Bruntále

Dne 25.07.2013 v době kolem 20:00 hod. nezletilý dvanáctiletý chlapec z Bruntálu na volném prostranství za místní ubytovnou na ulici U Potoka v Bruntále po předchozí vzájemné slovní rozepři fyzicky napadl poškozeného nezletilého osmiletého chlapce z Rýmařova, kterému chytil levou ruku a tuto mu silou zkroutil, čímž mu způsobil zlomeninu dolního konce pažní kosti, což si vyžádalo nejprve primární lékařské ošetření na Pediatrické ambulanci v krnovské nemocnici s následnou jednodenní hospitalizací na Pediatrickém oddělení nemocnice v Krnově s celkovou dobou léčení od 25.7.2013, přičemž poškozený hoch se má i rodiči dostavit k lékařské kontrole dne 14.8.2013. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany bruntálských policistů.


Odcizení volně odložené tašky z nezajištěné zahradní chatky na ulici Hlubčické v Krnově

V době mezi 13:45 hod. a 14:00 hod. dne 29.07.2013 neznámý pachatel spáchal v zahrádkářské osadě Vysoký břeh na ulici Hlubčické v Krnově přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že otevřenou brankou vstoupil na pozemek zahrady poškozeného muže ročníku narození 1976 z Krnova, přičemž využil jeho nepozornosti a z neuzamčené chaty, která slouží jako sklad nářadí, odcizil jeho volně odloženou pánskou tašku, ve které se nacházel USB flash disk, svazek 20-ti různých klíčů a pánská peněženka značky John Garfield s různými osobními doklady, s tankovací kartou CCS a s platební kartou, čímž byla shora uvedenému poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 1.300,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Pivovarské v Rýmařově

Dne 29.07.2013 v době mezi 15:30 hod. a 15:45 hod. neznámý pachatel spáchal před budovou Polikliniky na ulici Pivovarské v Rýmařově přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do zde zaparkovaného a uzamčeného osobního motorového vozidla značky Mercedes A 150, odkud odcizil dámskou koženou kabelku růžové barvy, ve které se nacházela dámská peněženka černé barvy s různými osobními doklady, s doklady k osobnímu automobilu, s finanční částkou na hotovosti 500,- Kč a se 2 kusy platebních karet. Dále byl v kabelce parfém značky Lady Milion a svazek klíčů. Ke škodě na automobilu nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla poškozenou ženou ročníku narození 1977 z Rýmařova vyčíslena na finanční částku ve výši 3.900,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Vloupání do kabin v areálu fotbalového hřiště v obci Krásné Loučky

V blíže neustanovené době od 21:45 hod. dne 28.07.2013 do 16:45 hod. dne 29.07.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Krásné Loučky u Krnova přečin „Krádež“ tím, že po odstranění visacího zámku mříže a po vypáčení vstupních dveří vnikl do budovy kabin v areálu místního fotbalového hřiště, kdy po rozbití dalších dveří vnikl do různých místností, odkud odcizil 2 prázdné 50 litrové sudy od piva značky Radegast v hodnotě 2.100,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 3.800,- Kč. Poškozené organizaci TJ Krásné Loučky tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.900,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu a psa v obci Hynčice

Dne 29.07.2013 v době kolem 14:00 hod. řídil muž ročníku narození 1968 z Heřmanovic v Městě Albrechticích, místní části Hynčice osobní motorové vozidlo značky Mitsubishi Pajero, přičemž z pozemku jednoho z rodinných domů vyběhl pes, který tak využil nepozornosti své majitelky (ženy ročníku narození 1988 z Města Albrechtic), která otvírala branku zahrady, touto proběhl mimo oplocenou zahradu na silnici a z levé strany bezprostředně vběhl před přijíždějící automobil. Shora uvedený řidič již na vzniklou situaci nestihl reagovat a došlo tak ke střetu psa s přední částí vozidla. Po střetu zůstal uhynulý pes ležet na komunikaci. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u řidiče automobilu negativně, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na poškozeném automobilu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 60.000,- Kč. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Řidička osobního automobilu narazila do stromu mezi obcemi Býkov a Láryšov

Dne 29.07.2013 v době kolem 19:30 hod. řídila žena ročníku narození 1974 z Čakové osobní motorové vozidlo značky Škoda Superb mezi obcemi Býkov a Býkov-Láryšov, kdy po projetí levotočivé zatáčky vyběhla z levého silničního příkopu do jízdní dráhy automobilu srna, které se chtěla řidička vyhnout, přičemž strhla řízení vozu vpravo, najela za pravý okraj komunikace, kde přední částí automobilu narazila do stromu. Ke střetu se srnou nedošlo, rovněž nebylo způsobeno zranění žádné ze zúčastněných osob a celková hmotná škoda na havarovaném osobním motorovém vozidle byla vyčíslena na finanční částku ve výši 150.000,- Kč. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u řidičky automobilu negativně a celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem