Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku za období 26.7.-27.7.2013

Bruntál - 26-ti letý muž z Osoblahy páchal v Krnově trestnou činnost a další...(13 případů) 

 

Neznámý řidič nákladního automobilu strhl telefonní kabel v obci Jindřichov

Dne 24.07.2013 v době kolem 21:55 hod. doposud neznámý řidič neustanoveného nákladního motorového vozidla pro svoz dřeva (plně naložený) zachytil automobilem nebo nákladem o telefonní kabel vedoucí nad pozemní komunikací v obci Jindřichov, který strhl, přičemž došlo k vyvrácení dřevěného telefonního sloupu, poškození držáku telefonního vedení a fasády rodinného domu muže ročníku narození 1969 z Jindřichova. Neustanovený řidič s nákladním automobilem poté z místa dopravní nehody odejel neznámo kam a poškození neoznámil. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 23.000,- Kč a případ šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Případ vloupání do novostavby na ulici K. Světlé v Bruntále zná 2 pachatele

Dne 26.07.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1995 z Osoblahy a muži ročníku narození 1995 z Rýmařova, neboť oba společně v době kolem 22:30 hod. dne 25.07.2013 po přelezení oplocení vstoupili do objektu Sladoven na ulici K. Světlé v Bruntále, kde následně vnikli do již nezajištěného objektu novostavby poškozeného muže ročníku narození 1985 z Bruntálu, odkud odstříhali a odcizili 100 metrů elektrokabeláže, kterou naskládali do přinesené tašky, přičemž na místě byli přistižení majitelem a současně bruntálskou policejní hlídkou PČR. Shora uvedenému poškozenému muži tak způsobili celkovou škodu ve výši nejméně 10.000,- Kč. U obou mužů se jedná o recidivu, kdy osmnáctiletý muž z Osoblahy byl rozsudkem Okresního soudu v Bruntále z prosince roku 2012 jako mladistvý odsouzen pro provinění z přečinu „Krádež“ k trestu obecně prospěšných prací ve výměře 130 hodin, které do dnešního dne nevykonal. Osmnáctiletý muž z Rýmařova byl rozsudkem Okresního soudu v Bruntále z února letošního roku jako mladistvý odsouzen pro provinění z přečinu „Krádež“ k trestu odnětí svobody v trvání 10 měsíců s podmínečným odkladem do března roku 2015. Celá záležitost je nadále v prošetřování.

 

 

Vloupání do osobního automobilu v obci Dětřichov nad Bystřicí

V době mezi 10:00 hod. a 10:20 hod. dne 26.07.2013 neznámý pachatel spáchal u železničního přejezdu v obci Dětřichov nad Bystřicí přečin „Krádež“ tím, že po rozbití skleněné výplně zadních pátých dveří se škodou ve výši 3.000,- Kč vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, odkud odcizil stativ na fotoaparát černostříbrné barvy v hodnotě 2.000,- Kč a skládací tašku tmavě modré barvy v hodnotě 200,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1944 z Olomouce tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.200,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu a cyklisty v Krnově

Dne 26.07.2013 v době kolem 12:30 hod. řídila žena ročníku narození 1968 z Krnova osobní motorové vozidlo značky Škoda, kdy při odbočování vlevo na křižovatce ulic Revoluční a ČSA v Krnově nedala přednost protijedoucímu cyklistovi (muži ročníku narození 1982 z Brantic), který jel na jízdním kole značky Ukrajina po hlavní pozemní komunikaci ulice Revoluční v přímém směru jízdy a došlo tak ke střetu mezi pravým bokem automobilu a jízdním kolem. Cyklista po nárazu upadl na vozovku a způsobil si zranění lehčího charakteru s doposud neupřesněnou dobou léčení. K jinému zranění zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 5.500,- Kč. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u obou účastníků této dopravní nehody negativně a případ nadále šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu a cyklisty na stezce pro cyklisty v Krnově

Dne 26.07.2013 v době kolem 15:30 hod. muž ročníku narození 1985 z Krasova jako řidič osobního motorového vozidla značky Fiat zastavil s tímto automobilem u stezky pro cyklisty na ulici Opavské v Krnově, kdy při otevírání levých předních dveří řidiče se dostatečně nepřesvědčil, zda-li je může bezpečně otevřít, načež je otevřel v těsné blízkosti před cyklistou (mužem ročníku narození 1934 z Krnova) jedoucím na jízdním kole značky Velamos, který jel po stezce pro cyklisty. Došlo tak ke střetu mezi dveřmi a cyklistou, který po nárazu upadl na stezku pro cyklisty. Výše uvedený řidič na tomto místě zastavil z důvodu vyložení zboží před místní hernou. Devětasedmdesátiletý cyklista utrpěl lehké zranění s doposud neupřesněnou dobou léčení, k jinému zranění zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1.100,- Kč. U řidiče automobilu i u cyklisty byly provedeny orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager s negativními výsledky. Případ šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Osmadvacetiletý muž z Bruntálu se při oslavách Dnů města dopustil výtržnosti

Dne 26.07.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Bruntále ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Výtržnictví“ muži ročníku narození 1985 z Bruntálu, neboť tento se v době kolem 21:30 hod. dne 23.06.2013 dopustil veřejně a na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti tím, že na ulici Náměstí Míru v Bruntále, při oslavách Dnů města Bruntál, fyzicky napadl poškozeného muže ročníku narození 1983 z Prahy, kterého několikrát udeřil pěstmi do obličeje, poté jej uchopil za týl hlavy a udeřil kolenem do čela, následně jej povalil na zem a zde jej několikrát udeřil pěstmi do obličeje. Po svém protiprávním jednání z místa utekl neznámo kam, přičemž napadenému muži způsobil drobné zranění v obličeji (drobné oděrky na čele, odřeniny na bradě a kolenou), které si vyžádalo příjezd sanitního vozidla RZS s lékařským personálem, kdy poškozený muž další vyšetření a ošetření odmítl. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Šestadvacetiletý muž z Osoblahy se v Krnově dopouštěl různé trestné činnosti

V těchto dnech policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Bruntále zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1987 z Osoblahy jako obviněného z přečinu „Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy“ a z přečinu „Krádež“, neboť tento :
1) v období od 01.07.2013 do 18.07.2013 v Krnově poskytl bezplatně minimálně ve 20-ti případech k nitrožilní aplikaci minimálně 8 gramů pervitinu s obsahem metamfetaminu, a to ženě ročníku narození 1993 z Jindřichova
2) ve večerních hodinách dne 13.06.2013 odcizil v supermarketu Kaufland na ulici Opavské v Krnově sluneční brýle v hodnotě 90,- Kč, kdy z nich v prostorách prodejny sundal čárkový kód a dal si je na hlavu, přičemž po průchodu přes pokladní zónu byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně škodu za odcizené brýle uhradil
3) v odpoledních hodinách dne 02.07.2013 na ulici Nádražní v Krnově odcizil lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Superior, čímž poškozenému muži ročníku narození 1968 z Krnova způsobil škodu ve výši 15.100,- Kč
4) v dopoledních hodinách dne 12.07.2013 na ulici Tolstého v Krnově po rozbití skleněné výplně okna vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Roomster, ze kterého odcizil notebook a smlouvy o stavebním spoření, čímž poškozené společnosti Pro-line comp spol. s r.o. Krnov a poškozenému muži ročníku narození 1983 z Krnova způsobil odcizením věcí škodu ve výši 8.000,- Kč a škodu na zařízení automobilu ve výši 3.000,- Kč.
U šestadvacetiletého muže se jedná o recidivu, poněvadž se svých protiprávních jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 5 z dubna roku 2012 odsouzen mimo jiné pro přečin „Krádež“ k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 8 měsíců, přičemž tento trest vykonal v listopadu roku 2012 a dále dostal podmíněný trest odnětí svobody v trvání 24 měsíců se zkušební dobou do října roku 2015. Na základě všech výše uvedených skutečností byl dán podnět na Okresní státní zastupitelství v Bruntále k vydání návrhu na vzetí výše jmenovaného muže do vazby, což bylo ze strany soudce Okresního soudu v Bruntále akceptováno a v odpoledních hodinách dne 26.07.2013 byl tento muž eskortován do vazební věznice MS v Ostravě. Jeho případná další trestná činnost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany bruntálských kriminalistů.


Rýmařovští policisté šetří případ výtržnictví a ublížení na zdraví v obci Jiříkov

V době mezi 23:50 hod. dne 26.07.2013 a 00:20 hod. dne 27.07.2013 došlo mezi bytovými domy v obci Jiříkov z dosud přesně nezjištěných příčin ke vzájemnému napadení skupin místních obyvatel a zde bydlící rómskou komunitou, přičemž v důsledku vzájemného napadení došlo ze strany doposud neznámého pachatele ke zranění muže ročníku narození 1979 z Jiříkova, a to v obličejové části hlavy, což si vyžádalo jeho lékařské vyšetření a ošetření s následnou hospitalizací v nemocnici v Krnově s dosud neustanovenou dobou léčení. Při vzájemné potyčce rovněž došlo ke zranění ženy ročníku narození 1983 z Jiříkova ze strany neznámé osoby, která tak utrpěla otřes mozku s doporučenou hospitalizací rovněž v krnovské nemocnici. Celá záležitost je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově ve spolupráci s bruntálskými kriminalisty a již nyní je celá záležitost šetřena jako přečin „Výtržnictví“ a přečin „Ublížení na zdraví“.


Dopravní nehoda dvou automobilů v obci Velká Štáhle

Dne 27.07.2013 v době kolem 06:00 hod. muž ročníku narození 1978 z Bruntálu couval jako zaměstnanec České pošty při rozvozu s dodávkovým motorovým vozidlem značky Ford Tranzit u jednoho z rodinných domů v obci Velká Štáhle, přičemž neodhadl vzdálenost a levým zadním rohem automobilu narazil do pravého předního rohu zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Hyundai, jehož majitelem je muž ročníku narození 1961 z Velké Štáhle. Podle slov prvně jmenovaného muže si tento střetu nevšiml a odejel zpět do Bruntálu. Dodatečným šetřením v depu České pošty v Bruntále byl následně kontaktován ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále, kdy orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně a škoda na dodávkovém vozidle Ford Tranzit byla Českou poštou a.s. Praha vyčíslena na finanční částku ve výši 1.000,- Kč. Hmotná škoda na osobním automobilu značky Hyundai činí 10.000,- Kč. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a případ je nadále v prověřování a v prošetřování.


Vloupání do sběrny druhotných surovin na ulici Chářovské v Krnově

V blíže neustanovené době od 17:45 hod. dne 26.07.2013 do 07:15 hod. dne 27.07.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Chářovské v Krnově přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil do uzamčeného areálu místní sběrny druhotných surovin, kdy po vybourání tvárnice ze zdi vnikl do uzamčeného skladu barevných kovů, odkud odcizil 300 kg měděných drátů, dále po vypáčení dveří vnikl do kanceláře sběrny, ze které odcizil sáček s drobnými mincemi v hodnotě 12.000,- Kč a příruční pokladničku s drobnými mincemi v hodnotě 3.000,- Kč. Dále po rozlomení latí v plotu vnikl do přilehlého objektu dřevozpracujícího závodu, přičemž po rozbití skleněné výplně okna vnikl do místní budovy, kde šlápnutím poškodil radiátor ústředního topení a z nezajištěné kanceláře odcizil lovecký nůž značky Browning. Poškozené společnosti MR Steel Group spol. s r.o. Praha vznikla odcizením věcí škoda ve výši 48.000,- Kč a poškozením zařízení škoda ve výši 21.500,- Kč. Odcizením loveckého nože byla poškozenému muži ročníku narození 1949 z Brantic způsobena škoda ve výši 3.500,- Kč a společnosti Krnovská dřevařská spol. s r.o. Krnov vznikla na zařízení škoda ve výši 4.500,- Kč. Celková škoda tak činí 77.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Vloupání do budovy Obecního domu v obci Lichnov

V přesně nezjištěné době od 19:30 hod. dne 26.07.2013 do 10:15 hod. dne 27.07.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Lichnov přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení okna vnikl do budovy Obecního domu, kdy z místnosti klubovny odcizil tašku s finanční částkou na hotovosti 1.000,- Kč a s občerstvením (25 kusů kyselých cukrovinek Fini Roller, 16 kusů bonbónů Ríša čokopecky, 2 kusy Ave křupky, 30 kusů nápoje Pitíčko Jablko, 15 kusů bonbónů Zozole, 20 kusů Brumík čokoládový, 20 kusů čokolád Milka a 7 balení tyčinek Kinder čokoláda), čímž poškozené organizaci Sbor Dobrovolných hasičů Lichnov způsobil škodu odcizením věcí ve výši 2.474,- Kč a poškozením okna vznikla poškozené organizaci Obec Lichnov celková škoda ve výši 2.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Vloupání do stodoly u rekreační chaty v obci Albrechtice u Rýmařova

V přesně nezjištěné době ode dne 14.07.2013 do dne 27.07.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Albrechtice u Rýmařova přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení dřevěné desky vnikl do stodoly u jedné z rekreačních chat, ze které odcizil úhlovou brusku značky Narex modré barvy, vrtačku značky Narex modré barvy, přímočarou pilu značky Narex modré barvy, nůžky na plech, pilku na železo, plastový kanystr s 5 litry benzínu naturál, 2 svařovací měděné kabely o délce 50 metrů, 2 svařovací měděné kabely o délce 40 metrů a 50 metrů elektrického kabelu k cilkulárce, vše v hodnotě 20.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 200,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1967 z Brna tak byla způsobena celková škoda ve výši 20.200,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Rýmařově.


Jednadvacetiletý muž z Krnova byl okraden na dvou místech v Krnově

V době mezi 02:30 hod. a 05:00 hod. dne 27.07.2013 neznámý pachatel spáchal v prostorách restaurace Pod Obrazem na ulici Zámecké náměstí v Krnově přečin „krádež“ tím, že z prostoru barového pultu odcizil volně odložený batoh, ve kterém se nacházela příruční taška, digitální kompaktní fotoaparát značky Sony (12 Mpix, 4 x optický zoom) a šusťáková bunda značky House barvy khaki, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1992 z Krnova způsobena celková škoda ve výši 6.200,- Kč. Dále v době mezi 05:00 hod. a 05:30 hod. téhož dne neznámý pachatel využil nepozornosti shora jmenovaného poškozeného muže a v areálu Na Zámečku na ulici Zámecké náměstí v Krnově mu odcizil z kapsy kalhot jeho mobilní telefon značky Samsung i9105 Galaxy modrošedé barvy s paměťovou karta Micro SD 16 GB a s koženým obalem černé barvy v celkové hodnotě 6.000,- Kč. Oba případy šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Krnově.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem