Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Bruntálsku (DN) za období 21.8.-24.8.2013

Bruntál - Dopravní nehody na Bruntálsku za poslední dny...(7 případů) 

 

Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu a chodkyně na ulici Nádražní v Bruntále

Dne 21.8.2013 v době kolem 11:30 hod. řídil muž ročníku narození 1970 z Ostravy po ulici Nádražní v Bruntále osobní motorové vozidlo značky Renault Laguna, kdy na místním vyznačeném přechodu pro chodce nedal přednost zprava doleva jdoucí ženě ročníku narození 1986 z Bruntálu a došlo tak ke střetu pravého předního blatníku vozidla s chodkyní, která upadla na vozovku. Shora uvedená žena vstoupila na přechod v době, kdy jí přecházení umožnil řidič osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, a to muž ročníku narození 1951 z Bruntálu, který po vyjetí z vedlejší silnice doprava na hlavní silnici zastavil před přechodem pro chodce. Prvně jmenovaný řidič osobního automobilu Renault Laguna uvedl, že chodkyni, která přecházela po přechodu pro chodce před stojícím vozem Škoda Fábia přehlédl, když tento automobil chtěl objet vlevo. Při dopravní nehodě utrpěla chodkyně lehké zranění (pohmoženiny a odřeniny pravého boku), přičemž sanitním vozidlem RZS byla převezena do nemocnice v Bruntále k lékařskému vyšetření a ošetření s dosud neustanovenou dobou léčení. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u všech účastníků dopravní nehody negativně a škoda na majetku způsobena nebyla. Případ šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu, traktoru a zábradlí v obci Jindřichov

Dne 21.8.2013 v době kolem 14:30 hod. řídil muž ročníku narození 1956 z Jindřichova poblíž benzínové čerpací stanice OilTeam v obci Jindřichov traktor značky Zetor, přičemž v době, kdy byl předjížděn osobním motorovým vozidlem značky Kia Sportage, jenž řídil muž ročníku narození 1947 z Jindřichova, začal odbočovat vlevo na místo ležící mimo komunikaci (na čerpací stanici) a došlo tak ke střetu přední radlice traktoru s pravým zadním bokem automobilu Kia Sportage. Tento vůz následně dostal smyk, vyjel vpravo mimo vozovku a přední části automobilu prorazil zábradlí a skončil v potoce. Ke znečištění vodního toku vytékajícími kapalinami nedošlo, ke zranění žádné ze zúčastněných osob rovněž nedošlo a orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Dräger vyzněly u obou řidičů negativně. Hmotná škoda na osobním automobilu Kia byla vyčíslena na finanční částku ve výši 150.000,- Kč, škoda na zábradlí za okrajem komunikace činí 5.000,- Kč a k poškození traktoru nedošlo. Celou záležitost nadále prověřují a prošetřují policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu se zvěří mezi obcí Zátor a Krnovem

Dne 22.8.2013 v době kolem 05:15 hod. řídil muž ročníku narození 1955 ze Zátoru po silnici mezi obcí Zátor a Krnov osobní motorové vozidlo značky Škoda, kdy v bezprostřední blízkosti před tímto automobilem vyběhla z pravé strany srna, kdy na tuto situaci již nestačil řidič žádným způsobem zareagovat a došlo tak ke střetu mezi lesní zvěří a levým předním rohem vozu. Srna poté odběhla a poblíž místa dopravní nehody nalezena nebyla. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u osmapadesátiletého řidiče automobilu negativně, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na osobním motorovém vozidle činí 20.000,- Kč. Případ šetří policisté te Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu na ulici Nádražní v Bruntále

Dne 22.8.2013 v době kolem 19:50 hod. řídila žena ročníku narození 1991 z Bruntálu po ulici Nádražní v Bruntále osobní motorové vozidlo značky Mazda 323, kdy při couvání neodhadla vzdálenost od stěny domu a pravou zadní části automobilu narazila do rohu tohoto domu poškozené ženy ročníku narození 1945 z Bruntálu. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u dvaadvacetileté řidičky negativně, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, celková hmotná škoda na osobním automobilu činí 5.000,- Kč a škoda na fasádě domu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda dodávkového automobilu a motocyklu v Krnově

Dne 23.8.2013 v době kolem 06:30 hod. řídil muž ročníku narození 1967 z Krnova dodávkové motorové vozidlo značky Volkswagen Transportér, kdy na křižovatce ulic Albrechtická, Boženy Němcové a Rooseveltova v Krnově při odbočování vlevo z vedlejší silnice nedal přednost v jízdě zleva po hlavní pozemní komunikaci jedoucímu mopedu Kymco, který řídil muž ročníku narození 1970 z obce Hošťálkovy, přičemž došlo ke střetu levého předního rohu vozidla VW s pravým bokem mopedu. Vlivem střetu motocyklista upadl na zem, přičemž u něj došlo k lehkému zranění (naražení zad), se kterým byl sanitním vozidlem RZS převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do krnovské nemocnice s dosud nezjištěnou dobou léčení. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u obou účastníků dopravní nehody negativně, škoda na výše uvedeném automobilu byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2.000,- Kč a škoda na motocyklu činí 5.000,- Kč. Celou záležitost nadále prověřují a prošetřují policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Dopravní nehoda řidiče dosud nezjištěného vozidla mezi Rýmařovem a Horním Městem

V blíže neustanovené době od 10:00 hod. dne 20.8.2013 do 09:00 hod. dne 22.8.2013 došlo na silnici mezi Rýmařovem a Horním Městem k poškození nově nainstalovaného svodidla, čímž byla společnosti Kareta spol. s r.o. Bruntál způsobena celková škoda ve výši 40.000,- Kč. Doposud nezjištěný řidič s neznámým motorovým vozidlem musel za dosud nezjištěných příčin do svodidla havarovat, kdy případ neoznámil a z místa dopravní nehody odejel neznámo kam. Celou záležitost nadále prověřují a prošetřují policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále. Případní svědci nebo přímý účastník této dopravní nehody, nechť se prosím telefonicky ozve dopravním policistům z Bruntálu na telefonní číslo 974731254, poněvadž svědectví či výpověď je důležitá pro řádné zadokumentování případu.


Dopravní nehoda motocyklisty se zvěří mezi Krnovem a Krásnými Loučkami

Dne 24.8.2013 v době kolem 23:30 hod. řídil muž ročníku narození 1995 z Města Albrechtic po silnici mezi Krnovem a Krásnými Loučkami motocykl značky Yamaha 125, kdy bezprostředně před motocykl vyběhl z levého silničního příkopu srnec, na což nedokázal motocyklista zareagovat a došlo tak k čelnímu střetu motocyklu se zvěří. Srnec byl odhozen za pravý okraj komunikace, kde uhynul a řidič i s motocyklem skončil v levém silničním příkopu. Sedmnáctiletý motocyklista utrpěl lehké zranění (zhmoždění levého kotníku) a byl sanitním vozidlem RZS převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do nemocnice v Krnově. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně, celková hmotná škoda na motocyklu činí 30.000,- Kč a uhynulou lesní zvěř si na místě převzal člen místního Mysliveckého sdružení. Případ šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem