Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událo se v Ostravě

Ostrava: „Zadržen krátce po vloupání do vozidla…“, „Měl nakupovat na cizí platební kartu“ 

HP policista„Zadržen krátce po vloupání do vozidla…“
Z přečinů krádeže (rovněž ve stadiu pokusu) a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platební prostředku je podezřelý 29letý muž z Ostravy. 
Včera, v neděli, ho v ranních hodinách policisté zadrželi krátce po spáchání vloupání do zaparkovaného vozidla v moravskoslezské metropoli. Muž měl z vozidla odcizit různé věci, mimo jiné osobní doklady a brýle. Další skutek, který má dle zadokumentovaných informací na svědomí, je krádež věcí z automobilu z konce září (rovněž v Ostravě). Tehdy odcizil například finanční hotovost a osobní doklady. Následně se neúspěšně pokusil na odcizenou platební kartu zakoupit zboží. 
Celková škoda je vyčíslena na více než 3 000 korun. Ostravští kriminalisté vedou ve věci zkrácené přípravné řízení. Muž, který byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, je stíhán na svobodě. S policisty spolupracuje. Aktuálně mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. 

„Měl nakupovat na cizí platební kartu“
Policisté z obvodního oddělení Ostrava – Mariánské Hory prověřují jednání muže, který měl včera v prodejně z kabelky ponechané v nákupním vozíku vzít platební kartu a finanční hotovost. V průběhu dne utratil peníze například za potraviny, mělo se mu podařit rovněž zaplatit kartou za různé zboží, včetně sportovního oblečení. Poškozená žena dosud přesnou škodu nevyčíslila. 
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platební prostředku. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody až na dva roky. 

                                                                              por. Mgr. Soňa Štětínská
komisař oddělení tisku
4.11.2019
 

vytisknout  e-mailem