Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Udal padělanou bankovku a dopouštěl se krádeží

KARLOVARSKÝ KRAJ – Skončil ve vazbě. 

Krajští kriminalisté z odboru hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 41letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zločinu Padělání a pozměnění peněz a z pokračujícího přečinu Krádež.

Obviněný muž se těchto trestných činů měl dopustit během posledních tří měsíců v Karlových Varech. V polovině srpna si měl opatřit padělanou bankovku nominální hodnoty 500,- EUR a s vědomím, že se jedná o padělané peníze, měl bankovku směnit v místní herně. Tím, že udal padělané peníze jako pravé, získal finanční hotovost 12 000 Kč.

Na svědomí má mít i dva případy krádeží, ke kterým došlo v měsících červnu a srpnu. Nejprve měl vniknout do panelového domu v části města Růžový Vrch a ze společných prostor odcizit elektrokolo v hodnotě téměř 40 000 Kč. Dále se měl vloupat do prodejny s dámským oblečením a odcizit odtud přes desítku různých oděvů v hodnotě dalších 40 000 Kč.

VIDEO ZDE

V páchání trestné činnosti není obviněný muž žádným nováčkem. V minulosti byl odsouzen převážně za majetkovou trestnou činnost. Na jaře letošního roku byl propuštěn z výkonu trestu za jinou trestnou činnost, svobody si však příliš dlouho neužil. Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Soudce poté muže poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na osm let.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí
13. 9. 2019

vytisknout  e-mailem