Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Údajná oslava narozenin s produkcí techno hudby

JABLONECKO - Policisté dnes v dopoledních hodinách ukončili nelegální akci s produkcí techno hudby na pozemcích u obce Rádlo. 

Od dnešních ranních hodin probíhala v prostoru mezi silnicí I/35 a silnicí I/65 u obce Rádlo na Jablonecku údajná oslava narozenin s  hlasitou produkcí techno hudby, které se zúčastnilo zhruba 26 lidí. Hlasitá produkce rušila obyvatele okolních obcí. Policisté přijali oznámení o nelegální party v prostoru Rádelského mlýna po deváté hodině ranní, kdy operační důstojník vyslal na místo několik policejních hlídek. Do akce se zapojili jak pořádkoví policisté, tak i dopravní služba, policejní psovodi, kriminalistický technik a také cizinecká policie. Na místo byla vyslána více jak jak desítka hlídek.  Na místo přijel i starosta obce Rádlo. Policisté všechny osoby zkontrolovali včetně cizinců. 

Dále jednali s majiteli pozemků, kteří technaři obsadili. Je jím obec Rádlo a ještě jedna soukromá osoba. Jeho zástupci jim sdělili, že s konáním  akce souhlas nedali. Na místě se nacházel jeden sound systém.

Vzhledem k tomu, že akce probíhala bez povolení majitelů pozemků, vyzvali policisté technaře, aby svoji akci ukončili a místo opustili a také aby po sobě místo řádně uklidili. Ti výzvu uposlechli a poté, co si naložili do vozidel svoji aparaturu, místo uklidili a pozemky opustili. Dopravní policisté během dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v době, kdy vozidla opouštěla místo akce, kontrolovali řidiče osobního vozidla VW Passat, kterého podrobili dechové zkoušce na alkohol. Ta byla negativní. Avšak opačný výsledek měl orientační test na drogy, který u řidiče provedli a byl pozitivní na látky marihuanu a kokain. 

Některým z návštěvníků nepovolené akce, kteří na místo přijeli osobními vozidly a parkovali je v místech, kde to není povoleno, tj. na lesních cestách za závorami,  hrozí za porušení lesního zákona ve správním řízení pokuta do výše padesáti tisíc korun. Osoba, která na akci pouštěla ze sound systému techno hudbu, se bude v této souvislosti zodpovídat z přestupku proti veřejnému pořádku. Ten bude řešit Magistrát města Jablonce nad Nisou. Kolem 16. hodiny se na místě nepovolené akce již nikdo nenacházel. Situaci i nadále policisté monitorují.


16. 6. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem