Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Učitelé z Libereckého kraje jsou proškoleni

KRAJ - Semináře pro pedagogy z oblasti dopravní výchovy se opět vrátili po roce do Liberce. 

Celkem už v Libereckém kraji je proškoleno více než 120 pedagogů základních škol. Do škol se mohou dostat inovativní materiály, které jsou efektivní.

Tým silniční bezpečnosti zrealizoval 9. 10. 2019 v rámci projektu Markétina dopravní výchova v Libereckém kraji již 10. seminář dopravní výchovy. Konal se za účasti Policie České republiky, konkrétně kpt. Ing. Jana Friesera, který seznamuje učitele s novinkami z legislativy silničního provozu. „Dlouhodobě spolupracujeme s Týmem silniční bezpečnosti na vzdělávání pedagogů v rámci dopravní výchovy, neboť je velmi důležité, aby byla zajištěna bezpečnost silničního provozu už od těch nejmenších účastníků“, uvedl kpt. Ing. Jan Frieser z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Učitelé si na semináři neodpočinou. Nejsou pouze pasivními příjemci informací, nýbrž aktivními účastníky semináře. „Nejen u dětí platí, že čím více smyslů zapojí, tím více si zapamatují. Odpoledne s pedagogy je naplánováno tak, aby sami přišli na to, jak zle snadno a efektivně začlenit témata z dopravy do výuky,“ vysvětluje Markéta Novotná, metodik dopravní výchovy z Týmu silniční bezpečnosti. Účastníci semináře se seznámí s ukotvením dopravní výchovy v rámci českého systému školství a podpory samostatného oddělení BESIP ministerstva dopravy. Dále s nejdůležitější legislativou silničního provozu. V závěru samotného semináře si představí didaktické materiály, které připravil Tým silniční bezpečnosti. Jedná se o mezipředmětové pracovní listy, podpůrné materiály nebo další didaktické hry. Vše je dostupné také na webovém portále www.dopravnivychova.cz

Liberec byl v tomto školním roce 7 zastávkou, kde se seminář pro pedagogy konal.

„Liberecký kraj se věnuje dopravní výchově dlouhodobě. Vznik inovativního materiálu jsme podpořili u samého začátku v roce 2017. Nyní jsme rádi, že dobrou praxi z Libereckého kraje díky projektu můžeme posunout i za hranice našeho kraje,“ říká Jan Sviták, náměstek hejtmana pro rezort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Bližší informace podá autorka tiskové zprávy:

logo TSB

Mgr. Markéta Novotná
Metodik dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti
+420 777 742 077
marketa.novotna@tymbezpecnosti.cz


15. 10. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem