Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ochrana rekreačních objektů

Zimní období bývá často nebezpečné pro majitele chat a rekreačních chalup.  

ochrana chaty2 ochrana chaty2
Opuštěné a málo navštěvované objekty se v tomto období stávají vábivým lákadlem a velmi snadným cílem různých „živlů“ tj. osob, které se do nich vloupávají, provádějí zde krádeže a ničení majetku.
Při prvním jarním příjezdu do svého objektu se často jejich majitelé nestačí divit, jakou spoušť jim nezvaný host napáchal.
V týdnu od 19. do 22. ledna 2009 se policisté – posluchači školního policejního střediska a jejich instruktoři účastnili kontrol chatových oblastí, zaměřených na zabezpečení rekreačních objektů, zjištění jejich narušení a zadržení případných pachatelů.  Tyto akce probíhaly na území Krajského ředitelství policie Západočeského kraje v katastrech Územních odborů Domažlice, Plzeň – jih, Cheb, Karlovy Vary, Rokycany, Sokolov a Tachov.
Tentokrát měli pachatelé štěstí a policisté na žádného nenarazili. Zjištěno bylo pouze několik případů nedostatečného zabezpečení chat. O špatném zabezpečení svých objektů byli tito majitelé vyrozuměni a byl jim předán leták PČR s návodem na správnou ochranu rekreačních objektů.
OCHRANA REKREAČNÍCH OBJEKTŮ soubor .pdf

vytisknout  e-mailem