Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Ublížení na zdraví z nedbalosti

KARLOVARSKO – Dva ze smečky psů pokousali ženu. 

Karlovarští kriminalisté zahájil trestní stíhání 54 letého cizince žijícího v Karlových Varech, jako obviněného ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví z nedbalosti.

V polovině července tohoto roku na parkovišti před obchodním domem v Karlových Varech řádně nezajistil svou smečku psů, kterou zde ponechal bez dozoru přivázanou k dopravní značce, avšak v místě, kde parkovala svůj skútr 50 letá žena. Při jejím návratu z obchodu ji dva ze psů pokousali na lýtku a na stehně, přičemž poranění si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici, s dobou léčení s omezením na běžném způsobu života v délce pěti týdnů.

Obviněný muž porušil svoji důležitou povinnost, která mu vyplývá z jeho postavení majitele psa a je uložena Obecně závaznou vyhláškou města Karlovy Vary. V ní je uveden zákaz upoutání psa k pevnému zařízení na veřejném prostranství bez dozoru. Navíc mu byl známa skutečnost, že v období let 2015 až 2016 došlo nejméně ve třech případech na území města Karlovy Vary k pokousání kolemjdoucích osob jeho psy. To bylo následně sankčně řešeno Magistrátem města v přestupkovém řízení.

Za uvedené jednání mu teď v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Zuzana Týřová
13. 10. 2017

vytisknout  e-mailem