Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

U vody přišel o klíčky k autu

MOST - Následně i o auto a peníze na účtu; Kradl ve vinotéce a posléze i na úřadě. 

Nejprve kradl v prodejně s vínem, druhý den na úřadě
Muž z Teplic přijel krást na Mostecko. V jedné obci měl v tamní prodejně s vínem vniknout v nestřeženém okamžiku dovnitř a tam z pokladny odcizit finanční hotovost vyšší než 9 tisíc korun. Peníze prý následně utratil pro svoji potřebu. Do obce se vrátil i následující den. Tentokrát kradl na místním úřadě, když využil příležitosti a vnikl do kanceláře, kde zrovna nikdo nebyl a přivlastnit si měl volně odloženou peněženku s hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Portmonku s doklady prý odhodil před budovou.

Na koupališti přišel o klíče k autu a následně i o auto
Policie v Mostě obvinila z přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 25letou ženu a 30letého muže z Mostu. Ti měli na mosteckém koupališti Matylda odcizit jednomu z návštěvníků z volně odložené tašky klíče od vozidla, se kterým měli posléze odjet do Mostu, kde vůz odstavili. Z auta měli odcizit peněženku s finanční hotovostí, doklady, mobilním telefonem a platební kartu. S tou pak měli v jedné prodejně platit za zboží. Odcizené vozidlo bylo hlídkou nalezeno  v jedné ulici města Mostu. Policie dvojici stíhá na svobodě.  Poškozený vyčíslil škodu na částku 51 tisíc korun. Část odcizených věcí byla policisty zajištěna a vrácena zpět původnímu majiteli.

Má tři zákazy, přesto řídil
Policisté hlídkové služby zastavili o víkendu v ulici Budovatelů řidiče osobního vozidla, který neměl zapnutá světla. Řidič nepředložil hlídce řidičský průkaz. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že motorista má vydané tři zákazy řízení od různých soudů. Zákaz řízení má až do roku 2025. Policie mu další jízdu zakázala a s ohledem na zjištěné skutečnosti muži ve věku 32 let z Lounska ve zkráceném přípravném řízení sdělila podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Nálezci si ponechali cizí mobily
Policisté v Mostě šetří dva případy podezření z trestného činu zatajení věci. Mostečanka, která včera nakupovala v jednom mosteckém supermarketu, tam přišla nezjištěno jak o svůj mobilní telefon. Jeho hodnotu vyčíslila na částku 7 tisíc korun. O svůj mobilní telefon měla přijít včera také mladá slečna, která ho zapomněla kdesi na lavičce poblíž koupaliště v Mostě a již ho nenašla. Oba případy šetří policisté, kteří nyní po telefonech pátrají.

Most 21. 8. 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem