Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

U Sebuče spadlo práškovací letadlo

NÁCHODSKO - Letadlo spadlo do pole, zraněného pilota transportoval vrtulník 

V pátek 9. 5. 2014 v 10. 35 u obce Sebuč na Jaroměřsku spadlo do pole malé zemědělské letadlo, zvané "čmelák" pilotované 41letým mužem. Muž pole zrovna práškoval.

Pád práškovacího letadla
Letadlo, které spadlo do pole nedaleko silnice 3. třídy vedoucí ze Sebuče na Chvalkovice, se zřítilo k zemi z dosud nezjištěných příčin. Při pádu utrpěl pilot letadla zranění.

Na místě zasahovala zdravotní záchranná služba, hasiči a policie. Pilot letadla byl po prvotním ošetření lékařem s blíže nespecifikovanými zraněními transportován Leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Hmotná škoda na letadle byla předběžna odhanuta na částku okolo jednoho miliónu korun.

Silnice  poblíž nehody byla celé dopoledne a část odpoledne kvůli zásahu policejní a hasičské techniky průjezdná pouze kyvadlově. Příčinu a okolnosti pádu letadla policie dále vyšetřuje.

 

Pád letadla

Při vyšetřování příčin nehody spolupracuje s vyšetřovateli Ústavu pro vyšetřování příčin leteckých nehod z Prahy, kteří byli též na místě nehody a provedli ohledání nehody. Na místě nebylo možné provést dechovou zkoušku, zda pilot letadla byl či nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek, k tomuto zjištění byl proto zajištěn odběr žilní krve.

Policie žádá všechny svědky, kteří byli u nehody těsně po pádu letadla, či viděli pád letadla, nebo případně chování stroje ve vzduchu před pádem, aby se přihlásili na lince 158. Za podaná svědectví předem děkujeme.

por. Mgr. Eva Prachařová
Zveřejněno: 9.5.2014 v 16.30 hodin

Odkazy do noveho okna

Pád letadla

Sebuč 9.5.2014 

Detailní náhled

Pád letadla

Sebuč 9.5.2014 

Detailní náhled

Pád práškovacího letadla

Sebuč 9.5.2014 

Detailní náhled

Práškovací letadlo

Sebuč 9.5.2014 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem