Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

U předškoláčků v Mikulovicích

MIKULOVICE - veselé povídání s dětmi z mateřské školky 

V pátek 9. 4. 2010 jsem se vydal na besedu za dětmi z mateřské školky v Mikulovicích. Při mém vstupu do školky bylo na první pohled vidět, jak se děti těší a na moji návštěvu jsou připraveni. Nejprve se ale musely posilnit malou svačinkou.

Nikoho z třiadvaceti přítomných dětiček jsem nezaskočil otázkou, zda poznají, co dělám za práci. Skoro jednohlasně odpověděli, že policistu.
V úvodu jsem si s dětmi povídal o tom, kdo je policista a jakou nosí uniformu. Dále o tom, jaké prostředky a pomůcky používají policisté ke své práci.
Děti se tak na vlastní oči i ruce mohly přesvědčit, jak vypadá uniforma a jakou mají policisté výstroj. Někteří si vyzkoušeli mé sako od uniformy, dopraváckou bílou košili, policejní kšiltovku, reflexní vestu, policejní čepici i beranici. Do oběhu mezi děti jsem poslal obušek i pouta. To vše vyvolalo u předškoláčků náležitý ohlas a velikou radost.
V závěru jsme si vyprávěli krátké příběhy končící ponaučením co je a co není správné. Zopakovali jsme si základní dovednosti o chování v dopravě. Děti si oprášili dovednosti, které je učí paní učitelky ve školce i rodiče. Například jak se musíme rozhlédnout, než přejdeme silnici, na jakou barvu a kde můžeme přecházet.
Čas vymezený pro moji návštěvu vypršel a já se musel se všemi budoucími školáky rozloučit. Na památku společně strávených chvil, ode mě dostaly děti omalovánky.
 
fotogalerie
 
12. dubna 2010
por. Mgr. Tesař Jiří
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem