Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

U nehody v Novém Městě pod Smrkem zasahoval vrtulník

LIBERECKO - Jedno těžké a dvě lehká zranění si vyžádala dopravní nehoda, která se stala o uplynulém víkendu v Novém Městě pod Smrkem. 

2V sobotu 8. července vyjížděli dopravní policisté ve večerních hodinách k nehodě, která se stala krátce po sedmé hodině na křižovatce ulic Jindřichovická a Revoluční v Novém Městě pod Smrkem. Řidička vozidla Peugeot 307 jela po vedlejší komunikaci - ulici Revoluční. Na křižovatce však nedala přednost v jízdě po hlavní vozovce jedoucímu vozidlu Citroen Xsara a přední částí narazila do jeho pravé části. Vozidlo Citroen bylo nárazem vymrštěno a dopadlo na střechu.


Při nehodě utrpěl těžké zranění řidič Citroenu, kterého musel do Krajské nemocnice Liberec transportovat vrtulník Letecké záchranné služby. Dále došlo k lehkým zraněním řidičky a spolujezdkyně na předním sedadle  z vozidla Peugeot 307, které obě převezlo vozidlo Zdravotnické záchranné služby na ošetření do liberecké nemocnice. Policisté provedli u obou účastníků dopravní nehody orientační dechové zkoušky na alkohol přístrojem Dräger, ktetá byla u řidiče Citroenu negativní. U podezřelé řidičky, která nehodu pravděpodobně zavinila, ukázala naměřená hodnota přes 1,5 promile alkoholu v dechu. Při dopravní nehodě došlo k poškození sloupu veřejného osvětlení při pravém okraji vozovky. Na vozidlech a sloupu veřejného osvětlení vznikla předběžná škoda 121 tisíc korun.

Doprvní policisté v dané věci již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti, není však vyloučeno, že dojde k rozšíření trestního stíhání.
 

10.7.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem