Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

U mešity v Brně byl klid

BRNO: Příznivci extrémní pravice distribuovali letáky  

V průběhu pracovního týdne zachytili kriminalisté poznatky o možném výskytu příznivců extrémní pravice v blízkosti islámské mešity v Brně na ulici Vídeňská. K setkání osob mělo dojít v sobotu 29. srpna 2009 v brzkých odpoledních hodinách. Cílem setkání příznivců měla být distribuce tiskovin.
 
V rámci preventivního opatření byl zahájen od 13 hodin zvýšený dohled v blízkosti mešity na ulici Vídeňská. Jedna dvojčlenná hlídka měla mešitu a celé dění přímo na dohled, na místě byl příslušný funkcionář pořádkové policie Obvodního oddělení PČR Brno – Výstaviště. Další hlídka dohlížela na křižovatku v těsné blízkosti místa setkání.  
Okolo čtvrt na dvě se před mešitou sešlo 8 příznivců vybavených letáky.  Skupina byla tvořena muži i ženami. Následně letáky umístili do schránek bytů i do schránky mešity. Skupina se následně rozdělila na malé skupinky, s cílem distribuovat letáky do okolí lokality Štýřice.
Ze strany Policie České republiky byla akce zajištěna v rámci sil a prostředků obvodního oddělení policisty hlídkové a obchůzkové služby. Pro monitoring byli na místě policisté služby kriminální policie a vyšetřování problematiky extrému. Již před 14 hodinou byly prostory před mešitou volné. Po celou dobu nedošlo k narušení veřejného pořádku. Záznamy včetně tiskoviny budou analyzovány specialisty služby kriminální policie a vyšetřování .  
 
Zpracovala: mjr. PhDr. Soňa Svobodová
Odkazy do noveho okna

mešita  distribuce

mešita distribuce 

Detailní náhled

mešita - projev

mešita - projev 

Detailní náhled

mešita letáky

mešita letáky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem