Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Typická krádež kabelky z nákupního vozíku

Žena se věnovala nákupu a muž jí obratem odcizil kabelku. 

Policisté z místního oddělení na Proseku se od konce listopadu zabývají typickou krádeží kabelky z nákupního vozíku v supermarketu ve Vysočanské ulici. Osmašedesátiletá žena se věnovala výběru zboží a nevšimla si, že se k ní přiblížil neznámý muž a obratem ji odcizil červenou kabelku s peněženkou, téměř dvěma tisíci korunami, platební kartou a mobilním telefonem. Z prodejny rychle odešel a ženě tak způsobil škodu téměř sedm tisíc korun.
 
Policisté mají k dispozici kamerové záznamy, které podezřelého zachytily při krádeži. Muž je ve věku asi 35 let, vysoký 180 centimetrů, štíhlé postavy. Má světlou pleť, vyholené vlasy a výrazné lící kosti. Oblečený byl do modrých džínů, tmavé zimní bundy a pod ní měl šedou mikinu s kapucí, která je z vnitřní strany červená. Na nohou měl šedé sportovní boty.  
 
Jakékoliv informace k hledanému muži, jeho totožnosti, pohybu nebo pobytu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR. V případě dopadení a odsouzení mu hrozí za trestné činy krádeže a neoprávněného opatření platební karty až dvouleté vězení.
 
Preventista por. Bc. Ladislav Beránek informuje na policejním webu o této problematice zde:
http://www.policie.cz/clanek/krajske-reditelstvi-policie-pha-informace-pozor-na-predvanocni-kriminalitu.aspx
 
por. Bc. Jana Rösslerová 3. 12. 2014

vytisknout  e-mailem