Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Týdenní dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - od pondělí do neděle probíhala v celém kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na dodržování rychlosti.  

Od pondělí do neděle se jihočeští policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce probíhající v rámci mezinárodní spolupráce TISPOL. Probíhala každý den vždy minimálně po dobu šesti hodin. Hlídky dopravní i pořádkové policie vystřídaly přidělené úseky v rámci celého kraje.
Akce byla zaměřena především na dodržování povolené rychlosti, dodržování základních povinností řidiče, požití alkoholu či jiné návykové látky. Dále na technický stav vozidel, bezpečnostní pásy a jejich používání i předepsané doklady. Také ostatní porušení zákona jako například používání dětských autosedaček, sledovalo celkem 360 do akce zapojených policistů z pořádkové a dopravní policie.

DBA měření rychlostiDBA měření rychlosti

Policisté sledovali celkovou bezpečnost a plynulost silničního provozu, přestupky na železničních přejezdech i přestupky chodců a cyklistů. V rámci akce se také zaměřili na pátrání po osobách a odcizených věcech.

Během akce policisté zkontrolovali přes 4400 motorových vozidel. Zjistili bezmála 1200 přestupků a čtyři trestné činy. Mimo 100 přestupků oznámených správnímu orgánů, všechny ostatní, policisté vyřešili v rámci blokového řízení.
Nevyhovující technický stav vozidel byl zjištěn u 200 „přibližovadel“. Nepoužití bezpečnostních pásů bylo zaregistrováno ve 130 případech. U 11 řidičů byl zjištěn alkohol. Drogy zjištěny nebyly. Řidičům pod vlivem návykových látek policisté zadrželi řidičské průkazy. Překročení rychlosti bylo zaznamenáno v 560 případech. Policisté řešili i 6 přestupků cyklistů a 2 přestupky chodců. 13 řidičů při kontrole nepředložilo předepsané doklady k pojištění vozidla. Na železničních přejezdech zjistili policisté 14 přestupků. Ve dvou případech nepoužili řidiči pro přepravu dětí autosedačky. Na otázku policistů proč hazardují se životy vlastních dětí, nedokázali přistižení řidiči odpovědět. Policisté si uvědomují a výsledky akce to i dokazují, že řidiči stále porušují stylem jízdy a chováním za volantem zákon.


Podobné akce budou trvat, vzkazují policisté řidičům a dodávají, začíná školní rok, na silnici se ve zvýšeném počtu objeví po dvouměsíční přestávce děti, řidiči, předvídejte a buďte ostražití.

vytisknout  e-mailem