Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Týden se zebrou

PRAHA VENKOV-JIH - Policisté územního odboru ze služeb dopravní a pořádkové policie se od pondělí 3. dubna do pátku 7. dubna letošního roku postupně zapojily do celorepublikového preventivního projektu „Zebra se za tebe nerozhlédne“. 

U vybraných přechodů poblíž základních škol policisté pozorně sledovali chování chodců z řad dětí při přecházení silnice. Pokud žáci nevhodným způsobem přecházeli komunikaci a výrazným způsobem porušili pravidla silničního provozu, policisté je zastavili a na místě jim vysvětlili, jakých chyb se dopustili.
V pondělí se uskutečnily dva semináře, a to na nejprve v místní základní, a poté i v mateřské škole v obci Zlatníky-Hodkovice, na kterých policista z oddělení tisku a prevence společně s pracovníkem BESIPu hovořili o zásadách bezpečného chování chodce v silničním provozu se zaměřením na přecházení vozovky. Děti byly upozorněny na nebezpečné situace a nejčastější příčiny dopravních nehod na přechodech. Školáci si dále připomněli i to, jak se má správně chovat v silničním provozu cyklista, či jeho další účastníci.
V úterý pak policejní tiskový mluvčí navštívil žáky ze základní školy v Kamenném Přívoze. Zde si společně povídali nejen o zmiňovaných tématech dotýkajících se silničního provozu, ale navíc si ještě zopakovali, jaká jsou základní pravidla bezpečného chování při styku s neznámou osobou.
Pondělní i úterní dopolední setkání proběhla v poklidné atmosféře. S vedením škol byla domluvena další spolupráce v oblasti prevence pro následující období.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
PČR Praha venkov-JIH
11. dubna 2017

Odkazy do noveho okna

Zebra duben 2017 reflexní pásky

Zebra duben 2017 reflexní pásky 

Detailní náhled

Zebra duben 2017

Zebra duben 2017 

Detailní náhled

Zebra duben 2017 - žáci

Zebra duben 2017 - žáci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem