Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

„Zahradní slavnost“ s účastí policistů

KRAJ / LIBEREC - "Týden komunikace osob se sluchovým postižením" 

V úterý 19. září uspořádalo Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje ve spolupráci s Českou unií neslyšících, Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci a s organizací Tichý svět, „Zahradní slavnost“ pro osoby se zdravotním hendikepem. Této významné události se účastnili také policisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

V průběhu překrásné akce v rámci „Týdne komunikace osob se sluchovým postižením“, která se uskutečnila za přítomnosti téměř třiceti dětí a čtyřiceti „dospěláků“, v areálu budovy Centra pro zdravotně postižené Libereckého kraje, vystoupili nejen s prezentací výstroje a výzbroje, ale také s názornými ukázkami, policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Za Oddělení služební kynologie byly k vidění také ukázky výcviku služebního psa, což se setkalo s velkým ohlasem všech návštěvníků  „Zahradní slavnosti“.  Po ukázkách výcviku služebního psa se mohli jak malí, tak i velcí návštěvníci se „čtyřnohým policistou“ seznámit osobně.
10Především pro děti to byla nezapomenutelná zkušenost, neboť jak záhy zjistily, tak i vycvičený služební pes, samozřejmě pod dozorem zkušeného psovoda, může být krotký jako „beránek“ a svou vstřícností si nijak nezadá s domácími mazlíčky.
Všichni účastníci měli také možnost obléci si policejní výstroj pořádkových a prvosledových hlídek, osahat si, seznámit se a vyzkoušet si také balistické výstrojní doplňky. Vše samozřejmě s výkladem a dokonalým tlumočením do znakového jazyka.

Vystoupením policistů z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje program zdaleka nekončil a pokračoval do podvečerních hodin. Kromě tanečního vystoupení dětí ze Základní školy logopedické v Liberci byla 7možnost navštívit také „tvořivou dílničku“ a fotokoutek s rekvizitami.
Doprovodným programem byl také minikurz znakového jazyka či hudební blok s muzikoterapií. V závěru byla organizátorem uspořádána také tombola, po níž následovalo příjemné posezení  s možností opékání buřtů.

Účast policejních složek a ukázek policejních činností na této bohulibé a navýsost důležité kulturní akci, stmelující a propojující svět lidí se sluchovým postižením s jejich okolím, byla bezesporu přínosem pro oba „světy“. Závěrem nezbývá než konstatovat, že Krajským ředitelstvím policie Libereckého kraje budou takovéto projekty a významné události vždy vnímány velmi pozitivně.


22. 09. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mlulvčí

vytisknout  e-mailem