Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Týden čtení „Policejních pohádek“ v Třinci.

Policisté na Frýdeckomístecku četli dětem 

Policisté územního odboru Frýdek-Místek připravili dětem z mateřských i základních škol příjemné dopoledne, které se neslo v duchu čtení publikace “Policejní pohádky“. Včerejší dopolední program se uskutečnil na půdě integrovaného výjezdního centra v Třinci, kde na děti čekalo nejedno překvapení. 

Mimo čtení poutavých příběhů, které děti se zájmem vyslechly, si mohly o knížku plnou příběhů s preventivní tématikou zasoutěžit. Také ukázky policejní práce, výstroje a výzbroje našich kolegů se těšily velkému ohlasu. Děti si se zájmem prohlédly policejní vozidla, do kterých s obdivem nahlížely, ale především si mohly vyzkoušet jaké to je usednout za volant služebního vozidla. Kriminalistický technik dětem přiblížil svou práci na místě činu a dal jim tak možnost aspoň trochu nahlédnout do problematiky své práce. Malí návštěvníci si na památku mohli odnést i otisk svého prstu. Také přednáška policejních kynologů byla pro děti velmi poutavá a atmosféru umocnila tím, že si z blízka mohly prohlédnout i služební psy, kteří jsou našim kolegům velkými partnery. 

Atmosféru úterního dopoledne si vychutnalo asi 300 dětí, které si odnesly nejen spousty nových zážitků a informací, ale i dárky, které pro ně policisté přichystali v podobě omalovánek, pexes a především knihy Policejní pohádky. 

 nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
13. března 2019

Odkazy do noveho okna

čtení pol.pohádek psovodi

čtení pol.pohádek psovodi 

Detailní náhled

ctení pol.pohádek.vozidlo

ctení pol.pohádek.vozidlo 

Detailní náhled

čtení pol.pohádek

čtení pol.pohádek 

Detailní náhled

dakto.čtení pol.pohádek

dakto.čtení pol.pohádek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem