Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

"Týden bezpečnosti"

LITOMĚŘICKO - Dopravní akce proběhla včera v litoměřickém okrese... 

Také litoměřičtí dopravní policisté se včera zapojili do Celosvětového týdne bezpečnosti silničního provozu, který je zaměřen na problematiku překračování stanovených rychlostních limitů a nepřiměřené rychlosti jízdy.

V rámci dopravních akcí proběhla dne 9. května 2017 kontrola motoristů na komunikacích II/247, I/15 a II/264. Na uvedených komunikacích jsou úseky, kde dochází často k dopravním nehodám. Na silnici II/247 vedoucí od Lovosic na Radovesice kromě častých nehod ovlivněných nepřiměřenou rychlostí jízdy, došlo v průběhu roku 2015 dokonce k dvěma dopravním nehodám se smrtelným zraněním mladých řidičů. Policisté dohlíželi především na dodržování předepsané rychlosti, včetně dodržování dalších povinností řidičů podle zákona o provozu na silničních komunikacích. Zkontrolována byla více jak stovka projíždějících vozidel. Většina řidičů dodržovala maximální předepsanou rychlost až na 11 hříšníků, kteří sešlápli pedál plynu trochu víc. Pokuty za rychlou jízdu vystoupaly na 7 400 korun.

Závažnějším jednáním jednoho z řidičů se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad. Kromě rychlé jízdy řídil ovlivněn alkoholem a drogami.

Litoměřice, 10. 5. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem