Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Tvoje správná volba

Dne 15. března 2010 byl v Olomouci slavnostně zahájen mezinárodní projekt „Tvoje správná volba“.  

 Projekt „Tvoje správná volba“ předložil odbor Komunikace a prevence Prezídia Policejního sboru Slovenské republiky společně s Policejním prezídiem České republiky a je schválen a financován v rámci grantu Evropské unie.

 Cílem projektu je snaha o eliminaci trestné činnosti pod vlivem návykových látek a informovat o škodlivosti jejich užíváním se zaměřením zejména na tabák, alkohol a marihuanu. Tento projekt je určený pro děti do 9 – 10 roků a využívá interaktivní přístupy k dětem formou tzv. tvořivé dílny. Děti se tak seznamují s danou problematikou zážitkovou formou.

Úvodní projev v den slavnostního zahájení pronesl náměstek Policejního prezidenta plk. Ing. Jiří Novák, ředitel Krajského ředitelství Olomouckého kraje plk. RNDr. Jaroslav Skříčil a hejtman Olomouckého kraje Ing. Martin Tesařík. O průběhu projektu, který byl zahájen počátkem letošního roku na Slovensku pohovořila ppk. Ing. Mária Pšenáková z odboru Komunikace a prevence Prezídia Policejního sboru Slovenské republiky. S realizací projektu v České republice přítomné seznámila mjr. Mgr. Jitka Dolejšová.

Projekt předpokládá v obou republikách účast cca 30 000 dětí, na Slovensku přibližně 20 000 a v České republice přibližně 10 000 dětí. Na Slovensku je do projektu zapojeno 40 měst a v České republice 20 měst. Na území České republiky projekt pilotně zaštiťují  Olomoucký a Moravskoslezský kraj.  V Olomouckém kraji se bude projekt realizovat ve městech Olomouc, Šternberk, Přerov, Hranice, Šumperk, Zábřeh na Moravě, Prostějov a Jeseník. Jen v Olomouckém kraji policisté v rámci projektu osloví přibližně 3 000 dětí.

Putovní interaktivní výstava se bude postupně realizovat v jednotlivých městech a bude trvat 29 měsíců, kdy datum ukončení projektu je plánováno na konec roku 2011.
 

136.jpg136.jpg
83.jpg83.jpg

 

 

 

 

 

 

 

128.jpg128.jpg
11.JPG11.JPG

 

 

 

 

 

 

142.jpg142.jpg
2.JPG2.JPG
3.JPG3.JPG

6.JPG6.JPG


 

 

 

 

 

 

 

 

mjr. Mgr. Jitka Dolejšová

 

FOTOGALERIE

vytisknout  e-mailem