Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tunning v Kutné Hoře

Kutnohorsko – Do opatření byly nasazeny skoro dvě desítky policistů. 

Na páteční podvečer 9. února 2024 byl na parkoviště v obchodní zóně v Kutné Hoře svolán sraz tunningových vozidel, kterého se zúčastnilo přes sto aut.

Na celou akci trvající téměř 8 hodin, dohlíželo 16 policistů, kteří zajištovali bezpečnost a plynulost silničního provozu a dohlíželi na dodržování veřejného pořádku. Při kontrolách se zaměřili na požívání alkoholu a drog za volantem, na důslednou kontrolu technického stavu vozidel, nesprávný způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů, držení hovorového zařízení za jízdy a na další obecně platná ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Policisté zkontrolovali přes sto vozidel, odhalili téměř 30 přestupků. Z toho v šestnácti případech se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla a dvou případech řidič za jízdy telefonoval. Dále se jednalo o porušení rychlosti, nepřipoutání se za jízdy bezpečnostním pásem, nepředložení povinného pojištění, obtěžování nadměrným hlukem. Ani u jednoho řidiče nezjistili požití alkoholu či drog. V příkazním řízení bylo uloženo celkem 40.400, -Kč.

Policisté se stále intenzivně věnují dohledu nad bezpečností silničního provozu. Cílí na nezodpovědné řidiče, kteří usedají za volant svých vozidel pod vlivem alkoholu či drog, dále samozřejmě i na ty řidiče, kteří porušují rychlostní limity, anebo nedodržují jakákoliv další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tito řidiči jsou hrozbou, nejenom pro ostatní účastníky silničního provozu, ale i pro sebe samotné. Na silnicích se neustále objevuje velké množství nezodpovědných a neukázněných řidičů, jejichž jednání by v důsledku mohlo mít fatální následky.

por. Mgr. Vendulka Marečková
preventistka ÚO PČR Kutná Hora
12. února 2024

vytisknout  e-mailem