Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trojlístek okradl v bytě seniora

MOST - Připravil muže o důchod; Peníze si obstarával podvodem, "Miluji Tě" napsal na zeď domu 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody 49letou ženu, muže ve věku 20 let a z provinění loupeže a porušování domovní svobody mladistvého ve formě spolupachatelství. Ti na mosteckém sídlišti Severní v jednom panelovém domě v 10. patře tento měsíc krátce před 22. hodinou zaklepali na byt 69letého muže, a po otevření do bytu vstoupili neoprávněně a přes jeho výslovný nesouhlas. Žena měla muže uchopit zezadu přes obličej a poté mu začala prohledávat kapsy, kdy ji přiběhli na pomoc její dva komplici, kteří muže drželi za ruce. Senior se nemohl bránit ani hýbat a žena mu při tom ze zadních kapes kalhot odcizila peněženky, a z jedné vzala hotovost ve výši sedm tisíc korun. Senior začal volat o pomoc a trojice z místa utekla. Odcizené peníze nebyly zajištěny. Ty si měla trojice rozdělit. Kriminalisté nejprve odhalili totožnost podezřelé ženy a následně i díky místní a osobní znalosti i její dva komplice. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání obviněné Mostečanky, soud vazbu na ženu uvalil. Obviněná žena byla již v minulosti odsouzena za majetkovou trestnou činnost páchanou na seniorech a z výkonu trestu se vrátila letos začátkem roku.

Mostečan prodával pervitin na třídě Budovatelů
Psychotropní látku metamfetamin měl dle kriminalistů z mosteckého toxi týmu prodávat 20letý muž z Mostu. Ten v místě svého bydliště na třídě Budovatelů měl obstarat a posléze prodat nejméně ve třiceti případech za finanční částky drogu pervitin. Drogu měl prodávat po dobu několika let. Vyšetřovatel mladého Mostečana obvinil ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento trestný čin obviněnému hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Zneužil otcovu občanku a uzavíral smlouvy o zápůjčkách
Podnikavého ducha na nesprávném místě prokázal 27letý muž z Mostu. Měl využít občanský průkaz svého otce a pomocí něho uzavíral smlouvy. Mostečan si doklad „vypůjčil“ bez souhlasu rodiče, obstaral si jeho kopii a poté za využití údajů uzavíral prostřednictvím internetových stránek s různými společnostmi smlouvy o zápůjčkách a smlouvy o úvěrech. Takto si počínal v šesti případech a uvedeným společnostem způsobil celkovou škodu ve výši 23 400 korun. Ve dvou případech společnosti žádost o úvěr zamítly. Vyšetřovatel mladého Mostečana obvinil z přečinu podvodu. Ten muž páchal v letošním roce.

Miluji Tě, napsal kdosi na zeď domu
Lásku své milé vyznal anonymně nedovoleným způsobem neznámý poberta. Ten v přesně nezjištěnou dobu v litvínovské ulici Vinohradská napsal na boční stranu fasády obytného domu nápis „Miluji tě“ černou barvou. Poškozenému bytovému družstvu tímto sprejer zanechal hmotnou škodu ve výši 7 000 korun. Případem poškození cizí věci se zabývají policisté obvodního oddělení v Litvínově.

nprap. Ludmila Světláková
Most 25. září 2017

vytisknout  e-mailem