Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Třinečtí kriminalisté se mohou pochlubit dalším úspěchem

Frýdek - Místek - „rozprášili“ skupinu dealerů 

Třinečtí kriminalisté se mohou pochlubit dalším úspěchem, „rozprášili“  skupinu dealerů, která operovala zejména na území Třinecka, Jablunkovska a Těšínska. Trojice obviněných ve věku od devětadvaceti do osmatřiceti let distribuovala drogu pervitin nejméně od podzimu minulého roku, kdy se oficiálně dostala do hledáčku policistů. Ty čekala mravenčí práce v podobě téměř každodenní operativní práce v terénu, zjišťování odběratelů, monitorování dealerských tras, završená výslechem téměř sedmdesáti svědků a osob z řad toxikomanů, kterým obvinění drogu prodali, nabídli či zprostředkovali.

Dva ze tří obviněných byli zadrženi v Třinci na ulici Těšínské při jízdě osobním motorovým vozidlem značky Fiat, ve kterém spolu s nimi cestoval také sedmatřicetiletý muž, u kterého byla při dopravní kontrole vozidla nalezena podezřelá krystalická látka, která je nyní předmětem dalšího zkoumání. Prohlídkou vozidla byly mimo jiné zajištěny předměty sloužící k distribuci drog, v podobě plastových sáčků se zbytky krystalické látky a dále rostlinná sušina zelené barvy. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že starší z obviněných mužů využíval při rozvážce pervitinu svou spoluobviněnou družku, která řídila i přes to, že jí byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Pro třetího obviněného si policisté přišli den poté přímo do jeho bydliště. Při domovní prohlídce nalezli mimo jiné bílý krystalický prášek a rostlinnou sušinu zelené barvy.

Policejní orgán po pečlivém uvážení všech okolností případu rozhodl o zahájení trestního stíhání dvou dealerů a jedné dealerky jako obviněných pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který obviněným hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Všichni tři jsou stíháni vazebně.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
6. října 2017

Odkazy do noveho okna

1 Foto batoh

1 Foto batoh 

Detailní náhled

2 Foto mar

2 Foto mar 

Detailní náhled

3 Foto pervitin

3 Foto pervitin 

Detailní náhled

4 Foto stůl

4 Foto stůl 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem