Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Třikrát se během dubna vrátila do drogerie, třikrát odcizila několik flakónů s vůní

BENEŠOVSKO – Nyní je žena podezřelá z trestného činu krádež. V případě uznání viny jí hrozí až dvouletý trest za mřížemi. 

Již od dubna letošního roku řeší benešovští policisté několik případů odcizení věcí v jedné z benešovských drogerií. Na základě jejich důsledného prověřování vyšlo najevo, že odcizení se dopustila jedna a tatáž osoba. Jednalo se o ženu, kterou lákaly parfémy, jejichž prodejní  hodnota není zcela malá. Poprvé k odcizení došlo dne 13. dubna letošního roku. Žena vstoupila do drogerie a zavítala  k regálům, které nabízejí široký výběr parfémů. Z poličky rovnou do kabelky. Tímto způsobem žena odcizila několik kusů flakónů vůní a bez řádného zaplacení prodejnu opustila. Za další čtyři dny se ale nebála drogerii navštívit znovu a to se stejným úmyslem. Odcizení zboží téměř totožně zopakovala. Přistoupila k regálům, vyhlídnuté voňavky poskládala do kabelky a bez úhrady za zboží odešla z prodejny pryč. Po dalších čtyřech dnech se pachatelka opět vrátila do drogerie a opět zavítala do sekce s parfémy. Tentokrát je ale ihned neumístila přímo do kabelky. Nejprve je vložila do nákupního košíku, poodešla do jiné uličky nabízející drogistické zboží, a až tam je bleskově přemístila do své černé kabelky.

Dílčí odcizení parfémů nepřesahovala hranici škody 5000 korun, proto nejprve policisté jednotlivá odcizení řešili jako přestupky proti majetku.  Žena se ale vracela do prodejny se stejným záměrem, který spočíval v opakovaném a úmyslném protiprávním jednání. Naplnila tak znaky skutkové podstaty trestného činu krádež, neboť způsobila v součtu škodu téměř 8000 korun. Osoba pachatelky je policistům známá. Vzhledem k uvedeným skutečnostem policisté v těchto dnech sdělili podezření pětačtyřicetileté ženě z výše uvedeného skutku a to z přečinu krádež. V případě, že ji soud za toto protiprávní jednání odsoudí, hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
13. června 2019

vytisknout  e-mailem