Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Třicet pět Albánců cestovalo do Belgie

Porušili ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví. 

Velký případ neoprávněného vstupu na území České republiky řešili minulý týden policisté mobilní jednotky Ředitelství služby cizinecké policie, kdy  jejich hlídka na dálnici D1, na 115 km ve směru jízdy na Prahu provedla kontrolu autobusu státní poznávací značky Albánské republiky. Policejní akce proběhla v součinnosti s Celní správou České republiky a odborem cizinecké policie kraje Vysočina.

Kontrolou bylo zjištěno, že cizinci, 2 řidiči a 33 cestujících albánské státní příslušnosti, vstoupili na území České republiky v rozporu s platným ochranným opatřením Ministerstva zdravotnictví, dle kterého nesmí na území České republiky pobývat cizinec, který nesplňuje výjimky v něm stanovené. Neprokázali se žádným dokumentem, který by je opravňoval ke vstupu na naše území, a proto namísto cesty do Belgie byli  zajištěni a eskortováni na odbory cizinecké policie k provedení dalších úkonů.

S cizinci byla zahájena správní řízení, v rámci nichž byla vydána rozhodnutí o správním vyhoštění se stanovením lhůty 2 let, po kterou nelze těmto osobám umožnit vstup na území České republiky.

Od začátku roku 2020 bylo z důvodu nelegálního pobytu na území České republiky zajištěno celkem 134 občanů Albánské republiky.

kpt. Bc. Renata Grecmanová
tisková mluvčí
Ředitelství služby cizinecké policie

14. října 2020

vytisknout  e-mailem