Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Třiadvacetiletou dívku z Vysočiny neodradilo ani rozhodnutí soudu, přesto opakovaně kradla

BENEŠOVSKO – V rukou policistů skončila hned na začátku ledna tohoto roku, bezprostředně poté, co ji při drobné krádeži zadržely prodavačky jedné z benešovských drogérií. V současné době čelí podezření z trestného činu krádeže a hrozí jí až tři roky za mřížemi. 

Případ z drogérie nebyl zdaleka jediný. Jak se totiž ukázalo, dívka kradla opakovaně. Policisté zjistili, že koncem listopadu loňského roku navštívila jedno z benešovských nákupních center. Tady si nejprve z regálu vzala textilní batoh, do kterého poté vložila několik desítek kusů másla. Se zbožím v celkové hodnotě více než tři tisíce korun pak prošla prostorem mezi pokladnami, aniž by zaplatila. Neunikla přitom pozornosti pracovníka ostrahy, který se ji okamžitě snažil zadržet. Ona se mu ale vysmekla, batoh odhodila na zem a z místa utekla. O krádež se přitom pokusila i přesto, že ji dva dny předtím pravomocně odsoudil Obvodní soud pro Prahu 10 právě za tuto majetkovou trestnou činnost.

Nyní tak k soudu půjde znovu. Nezáleží přitom na tom, že tentokrát odcizila zboží za necelých tři sta korun. Kradla totiž opakovaně, proto nyní čelí podezření z trestného činu krádeže. Za mřížemi by tak mohla strávit až tři roky.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
22. ledna 2018


 

vytisknout  e-mailem