Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Třiačtyřicetiletý muž ze Semilska nesmí deset dnů domů

SEMILSKO - Policisté vykázali z bytu exmanžela. 

Soužití s bývalým manželem v jednom bytě přináší ženě ze Semilska v posledních dvou letech útrapy v podobě fyzického napadání a  slovních útoků od něj. Pověstný pohár její trpělivosti přetekl v pondělí, kdy jí opilý exmanžel opět fyzicky ubližoval a současně ji před jejich společnými nezletilými dětmi  hrubě urážel těmi nejpeprnějšími nadávkami, jaké si jen kdo umí představit. Na své potomky zatím "ruku nevztáhl", ale zato je deptá psychicky.

V pondělí v podvečer muž vyvolal doma konflikt. Nejspíš proto, aby si jen "upustil páru". Dechová zkouška, které se téhož dne před policisty  podrobil , ukázala, že měl v sobě  tři promile alkoholu. V tomto stavu napadl svou bývalou ženu v jejich společné domácnosti fyzicky i verbálně. Ona chtěla krizovou situaci nejprve  řešit  útěkem s dětmi ke známým, což také  udělala, ale potom v sobě našla sílu a vše oznámila policistům.

Ti muže následně vykázali z bytu, kam se teď nesmí vrátit po dobu deseti dnů a nesmí ani svou bývalou manželku žádným způsobem kontaktovat.

V letošním roce vykázali policisté na Semilsku za podobných okolností už 5 osob, v celém kraji jich bylo celkem 43. V 41 případech šlo o muže a ve 2 případech o ženy. I ty někdy figurují mezi domácími agresory,  muži však mají v této statistice významnou převahu. V loňském roce muselo svůj domov  opustit  v Libereckém kraji 80 agresorů, jen tři z nich byly ženy. Policisté na Semilsku loni vykázali 14 osob.

13. 6. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem