Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Tři vážné dopravní nehody

KARLOVARSKO – Dva lidé utrpěli těžké zranění.  

Během včerejšího dne (27. června 2016) došlo na Karlovarsku ke třem vážným dopravním nehodám.

Krátce před desátou hodinou dopoledne řídila 26 letá řidička osobní automobil značky BMW po silnici III. třídy od obce Olšová Vrata směrem k silnici 1/6. Na křižovatce však zřejmě nerespektovala dopravní značení upozorňující na dání přednosti v jízdě, přičemž do křižovatky vjela v době, kdy tudy projíždělo osobní vozidlo značky Škoda. Při tomto došlo ke střetu, při kterém utrpěla 26 letá řidička těžké zranění, se kterým byla letecky převezena do nemocnice. 47 letý řidič z vozidla Škoda a jeho dvě spolucestující utrpěli při nehodě lehká zranění, se kterými byli převezeni k lékařskému ošetření do nemocnice. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen orientační dechovou zkouškou. Způsobená škoda dosáhla předběžně částky kolem 340 tisíc korun.

Další vážná dopravní nehoda se stala o dvě hodiny později na silnici 1/13 ve směru od Chomutova směrem na Karlovy Vary. Kousek za křižovatkou na Damice začal předjíždět 29 letý řidič vozidlo, které jelo před ním a to v době, kdy byl sám přejížděn osobním vozidlem značky BMW. Při tomto došlo k nárazu, při kterém došlo u řidiče BMW k těžkému zranění. Letecky byl převezen do nemocnice v Plzni. 29 letý řidič utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do Ostrovské nemocnice. U obou řidičů vyloučen alkohol orientační dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 120 tisíc korun.

 

K dopravní nehodě s lehkým zraněním došlo kolem půl třetí odpoledne na silnici II. Třídy č. 220 ve směru od obce Mezirolí na Nejdek. Zde zřejmě řidička nedodržela bezpečnou vzdálenost za před ní jedoucím nákladním vozidlem, jehož řidič s vozidlem zastavoval z důvodu vyvolaného silničním provozem a zezadu do něj narazila. To pak bylo nárazem odraženo na další osobní vozidlo. Řidič nákladního vozidla značky Fiat Ducato byl s lehkým zraněním převezen k lékařskému ošetření do nemocnice. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 340 tisíc korun. Alkohol byl u všech řidičů vyloučen orientační dechovou zkouškou.

Všechny tři dopravní nehody jsou nadále v šetření policistů.

nprap. Zuzana Týřová
28. 6. 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem