Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tři vážné dopravní nehody na Benešovsku

BENEŠOVSKO - Všechny nehody skončily těžkým zraněním některého z účastníků 

První z těchto vážných dopravních nehod se odehrála v pondělí 27. června 2022 před 15. hodinou na silnici 3. třídy ve směru od obce Popovice na obec Postupice. 39letý řidič traktoru tam s největší pravděpodobností dostatečně nedbal zvýšené opatrnosti a při odbočování ze silnice u vjezdu do objektu ohrozil 66letého motorkáře. Došlo ke střetu a motorkář utrpěl velmi vážná zranění, se kterými byl letecky transportován do pražské nemocnice.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení z nedbalosti, za což v případě prokázání viny a odsouzení může hrozit až 4letý trest odnětí svobody.

Jen asi o 2 hodiny později se na Benešovsku odehrála další vážná dopravní nehoda, konkrétně na křižovatce  silnic III/1063 a III/1027.
Řidička osobního vozidla Hyundai Accent, 68letá žena, jela ve směru od Blaženic, na křižovatce ale nedala přednost 42leté řidičce vozidla Fiat Punto jedoucí od Rabyně na Neveklov a došlo ke střetu. 
Při nehodě došlo k těžkému zranění řidičky Hyundai Accent, která byla letecky transportována do pražské nemocnice, dále byli zraněni i 2 její spolucestující, kteří byli převezeni ZZS do nemocnice, stejně tak i řidička Fiatu Punto.

Přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody a míra zavinění účastníků jsou nyní předmětem šetření dopravních policistů z Benešova.

Včera 28. června 2022 policisté vyjížděli k další vážné dopravní nehodě a to osobního vozidla a chodkyně v obci Divišov. Tam 78letý řidič Renaultu Twingo nedal přednost 93leté chodkyni, která tou dobou přecházela na přechodu pro chodce. U chodkyně došlo k těžkému zranění a byla letecky transportována do pražské nemocnice. U řidiče provedli policisté orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.
Přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody nyní šetří benešovští policisté, kteří současně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
​29. června 2022

vytisknout  e-mailem