Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tři případy ze sobotní noci

Během sobotní noci řešili pražští policisté celou řadu případů. Tři z nich přiblížíme. 

První byl požár bytu ve Varnsdorfské ulici v Praze 9, kam policisté z pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli po dvaadvacáté hodině. Po příjezdu na místo policisté zahlédli skrze okno v prvním patře, že v bytě hoří a šlehají v něm několikametrové plameny. Okamžitě tedy vyběhli do patra, a jelikož na bouchání na dveře nikdo neotevíral, vykopli je a za nimi nalezli dvaadvacetiletého muže. Ten evidentně kvůli požáru zpanikařil a s policisty nespolupracoval. Proto musel být za použití donucovacích prostředků z bytu vyveden a zajištěn. Poté policejní hlídka zlikvidovala požár v kuchyni a to za použití hasicího přístroje z jejich služebního vozidla. Zajištěný muž se po uhašení požáru uklidnil a uvedl, že usnul při vaření. Vzniklý požár se snažil uhasit a přitom se popálil na ruce. Proto musel být následně odvezen do nemocnice k ošetření. Požárem vznikla škoda ve výši padesát tisíc korun.

Druhý případ se stal také v Praze 9  Letňanech chvilku po půlnoci, kam policisté vyjížděli k hlášení, že okolo domu běhá muž s nožem v ruce a pronásleduje ženu. Po příjezdu na místo policisté před domem nalezli ženu, která měla na sobě krvavé šrámy. Ta však tvrdila, že o ničem neví. Policisté proto v rámci pátrání po podezřelém prověřili zmiňovaný dům a ve čtvrtém patře ho nalezli. Muž, který odpovídal popisu hledaného agresora, policistům také tvrdil, že se nic nestalo a na důkaz toho je pozval do bytu, aby se sami přesvědčili. Policisté pak mimo právě omytých nožů nalezli v bytě několik rostlin konopí. Následně se do bytu dostavila údajná pronásledovaná žena, se kterou policisté před tím mluvili před domem. Ta začala policisty žádat, aby celou věc přestali řešit, že by se s nimi chtěla domluvit a kolik peněz kam má poslat. Navíc policistům předložila svůj cestovní pas, u kterého bylo následně zjištěno, že je padělaný. K tomu se také pětatřicetiletá žena přiznala a uvedla, že ho koupila a prokazuje se jím již několik let. Kriminalisté z výjezdové skupiny třetího policejního obvodu záhy zjistili, proč žena používá padělané doklady. Je na ni totiž vydaný Evropský zatýkací rozkaz pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Celá výše popsaná událost je vyšetřovaná pro trestné činy podplácení, padělání a pozměnění veřejné listiny a nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. U ženy pak kriminalisté podali podnět na její vzetí do vazby.

Poslední případ se stal hodinu po půlnoci v Praze 5 ve Stodůlkách, kde „péjáci“ zastavili vozidlo Audi, u jehož řidiče zjistili, že je pod vlivem alkoholu a nadýchal tři desetiny promile. Při kontrole pak z vozidla policisté ucítili zápach marihuany a následně v něm nalezli téměř 80 gramů sušiny a 20 gramů hašiše. Třiatřicetiletý řidič a jeho dvacetiletý spolujezdec skončili na místním oddělení policie pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

por. Bc. Jan Daněk – 27. 7. 2017

vytisknout  e-mailem