Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Tři případy krádeže

KARLOVARSKÝ KRAJ – Všem nyní hrozí několikaleté vězení. 

Dvojice kradla potraviny i drogerii
Policisté z obvodního oddělení Sokolov – město sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže šestadvacetileté ženě a osmatřicetiletému muži ze Sokolova.

Dvojice se měla po předchozí domluvě v několika případech společně vydat do různých obchodních domů v Sokolově. Z těch měli následně odcizit řadu věcí. Oba dva měli navíc v několika případech krást ještě samostatně.

Na začátku července měli přijít do obchodního domu, několik minut si prohlížet zboží v regálech a poté do dětského kočárku, se kterým přišli, uložit několik výrobků. Vzít měli různé potraviny, sladkosti či ovoce. Následně se měli snažit odejít bez zaplacení, ovšem za prostorem pokladen byli zastaveni pracovníkem ostrahy, který mezitím přivolal policejní hlídku.

O několik dní později měl osmatřicetiletý muž navštívit jiný obchodní dům v Sokolově. Po svém příchodu měl okamžitě vzít autobaterii a bez zaplacení obchod opustit. Sám měl muž krást například ještě na konci srpna, kdy navštívil prodejnu oblečení. Tentokrát ale několik kusů ponožek neodcizil, protože poté, co vyšel z prodejny, tak byl okamžitě zajištěn policisty.

Šestadvacetiletá žena měla sama krást například v obchodě s drogérií, odkud odešla bez zaplacení s deodorantem či parfémem. V prodejně s obnošeným šatstvem se jí mělo podařit odcizit dva volně odložené balíky od přepravní společnosti.

Společně či každý zvlášť se měli dopustit během třech měsíců více jak desítky krádeží. Tímto svým jednáním měli způsobit celkovou škodu téměř 30 tisíc korun.
V případě prokázání viny hrozí oběma trest odnětí svobody až na dva roky.


 
Odcizil motorovou naftu
Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

Obviněný muž se měl ve druhé polovině května letošního roku v Chebu procházet kolem nádraží. Poté si měl všimnout dvou odstavených kolejových vozíků, u kterých měl poničit visací zámky u palivových nádrží. Z těch měl následně odcizit přibližně sto litrů motorové nafty a z místa odejít.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 5 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí devětatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky.


 
Odcizil z peněženky finanční hotovost
Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

Osmačtyřicetiletý muž se měl nacházet v první polovině dubna letošního roku mezi čtvrtou a hodinnou ranní na Chebsku v jednom z kasin. V tom si měl všimnout peněženky, kterou měl poškozený muž pod rukou. Měl jí vytáhnout, dát si jí do kapsy a odejít z provozovny. Následně měl z peněženky odcizit finanční hotovost. Poté se měl do provozovny vrátit a peněženku položit zpět.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 7 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.

nprap. Jakub Kopřiva
nprap. Jan Bílek
30. 9. 2022

vytisknout  e-mailem