Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tři opilí cyklisté

KLATOVSKO - Na jízdních kolech jezdí pod vlivem alkoholu a havarovali. 

Na jízdním kole jel po Sušici devětačtyřicetiletý místní muž v sobotu 21. července tohoto roku. Před osmnáctou hodinou jel po cyklistezce na Jiráskovo nábřeží a před křižovatkou s ulicí Nádražní nedodržel za před ním stojícím cyklistou bezpečnostní vzdálenost, prudce brzdil a havaroval. Muž utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice v Klatovech k ošetření. Dechová zkouška byla u cyklisty s výsledkem 1,08 a opakovaně 1,07 promile alkoholu.

V sobotu 21. července jel třicetiletý muž z obce u Horažďovic na jízdním kole. Muž jel po obci Hliněný Újezd a ve dvacet hodin na mokrém povrchu spadl na zem. Muž při pádu utrpěl zranění a byl převezen k ošetření do zdravotnického zařízení v Klatovech. Provedená dechová zkouška byla u řidiče s výsledkem měření 1,95 a opakovaně 1,75 promile alkoholu.

Cyklista jel na jízdním kole po komunikaci v Kašperských Horách v sobotu 21. července. Padesát minut po jedenácté hodině místní třiatřicetiletý muž jel po ulici Rejštejnské, vyjel z obce směrem na Rejštejn, vjel do protisměru, vlevo mimo komunikaci a havaroval v silničním příkopu. Cyklista se podrobil dechové zkoušce a bylo naměřeno 1,49 a opakovaně 1,59 promile alkoholu. Muž utrpěl zranění a byl převezen k ošetření do nemocnice v Sušici.

Muži jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu.

nprap. Ladmanová Dana

23. července 2018

vytisknout  e-mailem