Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Tři obvinění na úseku toxi kriminality

Frýdek-Místek - odhalená výroba a distribuce pervitinu 

Vlastní operativní činnost a získané poznatky dovedly kriminalisty z Frýdku-Místku k odhalení výroby a distribuce pervitinu a následnému zadržení a zahájení trestního stíhání dvou mužů (ve věku 51 a 35 let) a 32leté ženy z Frýdecko-Místecka.

Mladší z mužů si měl nejprve opatřit chemikálie, léčiva, laboratorní skla a další věci k výrobě pervitinu. Poté měl od loňského léta až do letošního dubna nejméně ve 27 případech v pronajaté garáži na Karvinsku vyrobit přes 1300 gramů této drogy. Část měl užít pro vlastní potřebu a zbytek prodat dalším osobám. Peníze utržené z prodeje pak měl použít na nákup prekursorů pro příští výrobu. Jak následně uvedl při výslechu, zkušenosti s „vařením“ měl již z minulosti a také z literatury.

Staršímu muži a ženě je kladeno za vinu, že se měli podílet na distribuci „uvařeného“ pervitinu a tento dál prodávat uživatelům ve Frýdku-Místku a okolí.

Kriminalisté všechny tři osoby obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. U výslechu se všichni k trestné činnosti doznali. V případě odsouzení hrozí ženě a staršímu z mužů trest odnětí svobody až na pět let, jejich stíhání je vedeno na svobodě. Mladší z mužů se měl skutku dopustit, přestože byl v posledních třech letech za takový čin odsouzen, nyní mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. V jeho případě je trestní stíhání vedeno vazebně.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
24. května 2023

vytisknout  e-mailem